Košarkarice z novo Afroameričanko


Celjski ženski košarkarski kolektiv, ki bo naslednja leta nastopal kot Cinkarna Celje, je sklenil dogovor z novo Afroameričanko. Namesto Shante Evans, ki še vedno čaka slovenski potni list, ki bi ji omogočil nastopanje z reprezentanco, njena klubska usoda pa uradno ni znana, bo v knežje mesto prišla Oderah Chidom.

Gre za 21-letno igralko iz Oaklanda v Kaliforniji, visoko 193 cm, v ameriški študentski ligi pa je igrala za univerzo Duke, ki velja za eno najbolj prestižnih in košarkarsko priznanih univerz v prvi diviziji NCAA lige. Chidom se lahko pohvali tudi z nastopom v reprezentanci ZDA na svetovnem prvenstvu do 17 let pred petimi leti na Nizozemskem, kjer se je veselila naslova svetovne prvakinje.

Na letošnjem draftu profesionalne ameriške WNBA lige je bila izbrana s strani Atlante Dream, ki jo je pred začetkom letošnje WNBA sezone povabila v svoj predsezonski trening kamp.

Za Duke je odigrala 122 tekem, v zadnji sezoni s povprečjem 8 točk, zelo dobro pa se je obnesla pri blokadah. 

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: »Vesel sem, da je Oderah, ki prihaja iz izjemno ugledne univerze, pohvali pa se lahko tudi z igranjem za mladinsko ameriško reprezentanco ter izborom na letošnjem draftu WNBA lige, za svoj začetek svoje evropske poti izbrala naš klub. Prepričan sem, da nam bo s svojim znanjem pod košem v veliko pomoč. Potrudili se bomo, da se bo v našem klubu dobro počutila, igralsko napredovala ter nato kariero nadaljevala na najvišjem evropskem nivoju.«

Reprezentančna tekma na GCC

Dodajmo, da bo Shante Evans moč videti na delu jutri, ko bo ob 18.00 v dvorani Gimnazije Celje – Center pripravljalna tekma košarkarskih reprezentanc Slovenije in Hrvaške, ki bosta sredi junija na Češkem sodelovali na evropskem prvenstvu.

*foto: Duke Athletics

sola-voznje-polsi-klik