Košarkarici Cinkarne do polfinala na evropskem prvenstvu


V Romuniji se odvija žensko evropsko prvenstvo v košarki za dekleta do 20 let. V slovenski reprezentanci, ki se je prebila v polfinale, nastopata tudi dve članici ŽKK Cinkarna Celje.

Slovenke, kjer imata svojo vlogo tudi celjski košarkarici Blaža Čeh in Sophia Gbemuotor, so prvenstvo odprle s tekmo proti Hrvaški. Slovenija je slavila z 69:56, Blaža je prispevala 5 točk, 4 skoke in 2 asistenci, Sophia pa 4 točke, 2 skoka in asistenco.

Sledil je poraz proti Nizozemkam, v katerem je bila Blaža najbolj učinkovita igralka slovenske reprezentance s 16 točkami, ki jih je dopolnila še s 4 skoki in asistenco. Sophia je zabeležila 2 točki in skok v obrambi.

Varovanke Gašperja Sluge, kateremu v strokovnem štabu družbo dela tudi kondicijski trener celjske Cinkarne Benjamin Ograjšek, so skupinski del zaključile z visoko zmago proti Kosovu. Blaža je ob 10 točkah zbrala še 6 skokov in 3 asistence, Sophia pa točko in dva skoka. Slovenke so tako prvi del turnirja zaključile na prvem mestu, sledil pa je četrtfinalni obračun z Islandijo.

Tudi reprezentanco z drugega največjega otoka v Evropi so Slovenke gladko odpravile. Sophia tokrat ni nastopila, Blaža pa je v statistiko vpisala 11 točk, 5 skokov in 4 asistence. Slovenija se bo v polfinalu pomerila s Švico, ki je v četrtfinalu premagala Irsko.

Precej verjetno je, da bi bila Cinkarnina odprava v Craiovi še številčnejša, če poškodbi nastopa ne bi preprečili Mojci Jelenc in Ani Nuši Anžič.