Košarkarji Vojnika na sosedskem derbiju izločili Celjane


V tretjem krogu pokalnega tekmovanja so se udarili košarkarji Vojnika in Celja. Vojničani so po dobrem uvodu nato uspeli zadržati svojo prednost in izločiti celjsko zasedbo ter napredovati v četrti krog pokala.

Vojnik G7 : Celje 74:62 (26:8, 12:16, 19:19, 17:19)

Vojnik: Rozman, Buda in Črešnar 11, Potočnik in Klančnik 10, Goršek 9, Šrot 5, Žgajner 3, Kovče in Berk 2

Celje: Koprivica 23, Hlastec Škof 14, Pamič 10, Ivec 8, Hren 3, Škorjanc in Boršič 2

Domači košarkarji so že v prvi četrtini opravili levji delež na poti do svoje zmage. Celjani so v uvodnih petih minutah igre zbrali zgolj dve točki, kar je Vojniku omogočilo visoko prednost osemnajstih točk po prvem delu igre (26:8).

V drugi četrtini so gostje nato zaigrali nekoliko bolje, toda ob odhodu na odmor so še vedno zaostajali za štirinajst točk (38:24). Drugi polčas je minil v bolj enakovrednem in izenačenem duhu, kar je bila vsekakor voda na mlin Vojničanov. Slednji so skozi celotno tekmo držali nasprotnika na varni razdalji in tako povsem zasluženo slavili s 74:62.

Košarkarjem Celja nikakor ni stekel met z razdalje, zadeli so namreč le štiri poizkuse za tri točke. V celjski ekipi je najbolj izstopal Nikola Nik Koprivica, ki je zbral več kot tretjino vseh točk Celja, v taboru Vojnika pa so bili z enajstimi točkami najbolj strelsko razpoloženi Tim RozmanNejc Buda in Sebastjan Črešnar.