Košarkarska reprezentanca začeli s tremi igralci s Celjskega, kmalu tudi tekma v Zlatorogu


bratoz lapornik dimec julij 2016Moška članska reprezentanca je včeraj začela s pripravami na kvalifikacije za EuroBasket 2017. Selektor Igor Kokoškov je na prvem treningu v Rogatcu zbral 15 izmed 21 košarkarjev, ki jih je povabil na priprave.

Celjsko območje zastopa kar nekaj košarkarjev, in sicer Šentjurčan Luka Lapornik, ki je zadnje tri sezone igral pri novomeški Krki, Laščan Miha Lapornik, nazadnje član Olimpije, in Preboldčan Žiga Dimec, ki je maja sklenil prvo sezono pri Krki.

V petek, 5. avgusta, bodo izbranci selektorja Igorja Kokoškova v Celju odigrali prvo pripravljalno tekmo, in sicer s Portugalsko, dan kasneje pa še Bosno in Hercegovino ali Belgijo. Skozi priprave je na sporedu 9 preizkusnih tekem, kvalifikacije za EP pa se bodo začele 31. avgusta. Slovenija je v skupini E, kjer so še reprezentance Ukrajine, Bolgarije in Kosova. Celje bo gostilo eno kvalifikacijsko tekmo, in sicer proti Ukrajini v sredo, 7. septembra. Na EP se uvrstijo zmagovalci skupin in štirje najboljši drugouvrščeni izmed sedmih skupin.

*na sliki z leve Domen Bratož, ki je v zadnjih dveh sezonah igral pri šentjurskem Tajfunu, Miha Lapornik in Žiga Dimec

flosfest-ljubno-polsi-klik