Košarkarske prvakinje z reprezentantko Blažo Čeh sklenile dolgoročno sodelovanje


ŽKK Cinkarna Celje je z 18-letno Blažo Čeh, ob njeni polnoletnosti podpisal, dolgoročno pogodbo. 180 cm visoka organizatorka igre se je iz Pomurja v Celje preselila pred sezono 2018/2019, doslej pa se je v dresu Cinkarne veselila osvojitve treh naslovov državne in pokalne prvakinje Slovenije ter treh uvrstitev na zaključne turnirje mednarodne WABA lige (2., 3, in 4. mesto).

V mlajših starostnih kategorijah je v dresu Cinkarne osvojila dva mladinska naslova državne prvakinje, naslov prvakinj Slovenije med kadetinjami, v sezoni 2019/2020 pa tudi naslov kadetskih prvakinj WABA lige.

Dijakinja I. gimnazije v Celju je v letošnjem prvem ciklusu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2023 prvič zaigrala za člansko reprezentanco Slovenije. Pred tem je bila uspešna v mlajših reprezentančnih selekcijah. S kadetsko reprezentanco Slovenije (U16) se je leta 2019 z osvojenim 1. mestom v diviziji B uspela uvrstiti v A divizijo, v letošnjem polletju pa je bila z mladinsko reprezentanco (U 18) zmagovalka FIBA Challenga v bolgarski Sofiji.

Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje: »Veseli smo, da smo se po Mojci Jelenc in Sari Garić za dolgoročno sodelovanje uspeli dogovoriti tudi z Blažo Čeh. S tem nadaljujemo z izpolnjevanjem dane obljube iz leta 2018, da bo zelo obetavna selekcija igralk v letnikih od 2003 do 2005 v naslednjih letih tvorila jedro naše članske ekipe. Blaža je že v dosedanjem obdobju dokazala, da je ena ključnih igralk te generacije. V klubu se bomo potrudili, da bo njen razvoj tudi v prihodnjih letih šel strmo navzgor.«

Blaža Čeh, ŽKK Cinkarna Celje: »Po uspešnem obdobju v kadetski in mladinski kategoriji in v skladu s predstavljeno vizijo kluba v prihodnjih letih, in glede na odlične pogoje za delo, je bila odločitev za podpis večletne pogodbe relativno enostavna. Verjamem v mlado ekipo in delo v klubu, zato menim da bomo v naslednjem obdobju še napredovale in postale še boljše. Zahvaljujem se klubu za dano priložnost, ki jo bom skušala izkoristiti z čim boljšimi igrami.«