Kruder znova na stopničkah svetovnega pokala


Na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju je Jernej Kruder znova stopil na stopničke. Tokrat je v Moskvi končal na drugem mestu, pred tednom dni pa je bil na tekmovanju v Švici še stopničko višje. 

27-letni član AO PD Celje – Matica je le teden dni po uspehu kariere dokazal, da njegov švicarski uspeh ni bil muha enodnevnica. Tako kot v Švici tudi v Rusiji v kvalifikacijah in polfinalu ni bil povsem v ospredju. V kvalifikacijah je bil 13., v polfinalu pa peti.

“Moram reči, da so bile te stopničke nepričakovane. Očitno pa sem tekmovalec, narejen za stopničke. Po zmagi se ni nič spremenilo, saj vem, da bi lahko ostal tudi brez stopničk. Sem v dobri formi, bil sem miren in znova sem tukaj,” je bil zadovoljen Kruder, ki pa se mu je na drugem balvanu pripetila napaka in ni osvojil vrha smeri, zato je za drugo mesto trepetal do konca.

“Na drugem balvanu sem bil res kot en amater, ampak to je del igre. Finalni balvani so bili lažji kot v Meiringenu. Kljub temu pa se lahko zgodijo napake, vse je v glavi, vsi finalisti bi lahko bili na stopničkah,” je takoj po koncu moškega finala razmišljal Kruder, ki bo nastopil na vseh tekmah. “Kmalu bomo na Kitajskem, ne vemo, kako se bo sezona razpletla, za zdaj kaže zelo dobro.”