Kruderju prva zmaga na svetovnem pokalu (video)


Na uvodni tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v švicarskem Meiringenu je 27-letni Jernej Kruder iz Zadobrove pri Celju dosegel najboljši rezultat dosedanje karirere. 

Po petem mestu v polfinalu se je v finalu odrezal še bolje in prišel do svoje prve zmage! Kot edini je dosegel tri vrhove, v četrtem in zadnjem poskusu pa je končal tih pod vrhom.

Doslej je bil član Športno plezalnega odseka Planinskega društva Celje Matica enkrat na stopničkah za zmagovalce, kar mu je uspelo lani, leta 2014 pa je bil svetovni podprvak. Na tekmah v balvanskem plezanju nastopa že 10 let.

Ob zmagi je dejal naslednje:  “Izjemno sem užival, stvari so se res poklopile, najpomembneje pa je, da sem užival od začetka do konca, kar je zagotovo eden od razlogov, da sem prišel na stopničke. Poleg sproščenosti so bili tu še drugi faktorji, tudi to, da sem prvi štartal in je bilo zato manj pritiska, oprimki so bili bolj sveži, prav tako sem bil dobro fizično pripravljen in vse se je sestavilo v zmagovito celoto, malo je pomagalo tudi občinstvo.”

*foto: Luka Fonda