Krušič si je premislil in okrepil košarkarje Celja, ki pogledujejo proti prvi ligi


Še ne dolgo tega smo poročali, da se je najvišji Celjan odločili za prekinitev košarkarske kariere. 211 centimetrov visoki Celjan, Matej Krušič, je nazadnje igral za laški Zlatorog, kjer je nosil kapetanski trak. 

V Celju, kjer želijo klub ponovno utiriti na pota stare slave, so 30-letnega centra prepričali, da se jim pridruži in slovo z igrišč preloži.

Kot smo že poročali bo drugoligaški kolektiv novo sezono dočakal samo novim trenerjem – igralcem, Tadejem Koštomajem, ampak tudi z novim direktorjem in predsednikom.

Mesto direktorja je prevzel nekdanji reprezentant, ki je v Celju začel s košarkarsko potjo, Goran Jurak.

Klubski ustroj se je okrepil še z enim nekdanjim košarkarjem, ki je pred leti direktoroval tudi ženskemu košarkarskemu kolektivu, Matejem Polutnikom.

Znana je tudi igralska okrepitev, in sicer bo na položaju centra oz. krilnega centra igral 204 centimetre visoki Igor Spešić. 34-letni košarkar je zadnjo sezono pri drugoligašu Braniku iz Maribora na tekmo povprečno zbral 16 točk in osem skokov. Pred tem je štiri sezone igral za klub iz Podčetrtka.

V celjski zasedbi bo igral še en visok igralec, in sicer 206 cm visoki 18-letni Davor Pečovnik, nazadnje član Nazarij. Iz drugoligaša iz Slovenskih Konjic je prišel krilni igralec Kristjan Muzel, celjski dres pa bo nosil tudi Anže Pelc, ki ima kar nekaj prvoligaških izkušenj.

 

vucko-polovicka