Krznarjev povratek v Ljudski vrt Celjanom prinesel prigarano zmago na štajerskem derbiju (foto, video)


Nogometaši Celja so v 16. krogu državnega prvenstva gostovali v Ljudskem vrtu pri zasedbi Maribora. Povratek Damirja Krznarja v štajersko prestolnico se je odvil po željah Celjanov, ki so se vrnili nazaj na zmagovita pota.

Maribor : Celje 0:1 (0:0)
Zabukovnik (70′)

Celje: Obradovič, Karničnik, Zec, Vuklišević, Milić (od 54′ Nemanič), Zabukovnik, Bobičanec, Popović (od 86′ Dulca), Prucev, Lamy (od 66′ Svetlin), Edmilson (od 86′ Bajde)

Na začetku obračuna dveh klubov z najdaljšo ligaško tradicijo so imeli mariborski nogometaši manjšo terensko premoč. Gledalci so v lepo napolnjenem Ljudskem vrtu v uvodnih minutah videli nekaj manj zrelih priložnosti, predvsem pa čvrsto in taktično igro z obeh strani.

Prva resnejša priložnost je v 21. minuti po napaki nekdanjega člana mariborske zasedbe, Nina Milića, pripadla Marcelu Lorberju, toda njegov poizkus je zletel mimo celjskih vrat. Kmalu za tem si je s preigravanjem dobro situacijo priigral še Jan Repas, vendar pa je tudi njegov strel švignil mimo gola Celjanov.

Celjski nogometaši, ki v prvem delu niso prikazali tiste svoje prave igre, ki jih krasi v letošnji sezoni, so najnevarneje zapretili preko Edmilsona, iznajdljivo pa je kar z neposrednim strelom iz kota domačega vratarja skušal prelisičiti tudi kapetan Denis Popović. Kljub vsemu se mreža na 113. prvoligaškem dvoboju med Mariborom in Celjem v prvem polčasu ni zatresla.

Po odmoru je vrata Ažbeta Juga prvi resneje ogrozil Luka Bobičanec, nato pa še Egor Prucev. Oba sta sprožila močan strel, ki pa je bil v obeh primerih premalo natančen. Vendarle je bila to nekakšna napoved v boljšo predstavo nogometašev Celja, ki so dvignili nivo svoje igre.

Pogumnejšo igro grofov je z zadetkom v 70. minuti kronal Mark Zabukovnik, ki je izkoristil poigravanje in veliko napako zadnje vrste Maribora. Vijoličasti so na drugi strani hitro odgovorili, toda poskus El Arabija Soudanija je dobro blokiral David Zec.

Štajerski derbi se je po vodstvu Celjanov pošteno razživel, vendarle pa so varovanci Damirja Krznarja uspeli ohraniti minimalno prednost in slaviti v Mariboru. V zadnji minuti se je sicer lepa priložnost ponudila še rezervistu Gregorju Bajdetu, ki je zadel vratnico.

Z novimi tremi točkami so se celjski nogometaši na vrhu lestvice nekoliko oddaljili Kopru, ki je klonil proti Domžalam. Sledi reprezentančni odmor, nato pa Celjane čaka gostovanje v Ljubljani pri Bravu.

Fotogalerija: David Valant

Standings provided by Sofascore