Larisa evropska prvakinja, Alisa in Nina bronasti, Kemal z ekipnim zlatom


Članica celjskega športnega kluba Hyong, 16-letna Larisa Žagar Slemenšek, je postala evropska prvakinja v taekwondoju.

V Sarajevu je minuli teden potekalo Evropsko prvenstvo v taekwondoju. Tekmovanja se je udeležila tudi ekipa kluba Hyong iz Celja, s klubskim trenerjem Urošem Bernardom na čelu.

taekwondo_alisa_zagar_slemensek_2019_oktoberNa 25. mladinskem Evropskem prvenstvu v taekwondoju v Bosni in Hercegovini se je celjska ekipa mladih tekmovalcev odlično odrezala. Domov so prinesli naslov evropske prvakinje, saj je Larisa Žagar Slemenšek v svoji disciplini pometla z vso evropsko konkurenco. Vrhunsko športnica ima tako v žepu kar dva naslova evropske prvakinje. Na zmagovalno stopničko, takrat prvenstva v kickboksu, se je zavihtela že  prejšnji mesec. »Če v kickboksu z borbami nisem bila zadovoljna, je danes drugače,« pravi Larisa. Dodaja, da je popravila napake, borbe izboljšala, tako tokratna zlata medalja nima prav nič grenkega priokusa.

Alisa in Nina bronasti

taekwondo_alisa_zagar_slemensek_tretja_larisa_prva_2019_oktoberNjena sestra dvojčica, Alisa Žagar Slemenšek, se je zavihtela na 3. mesto. Naj spomnimo, da se je sredi tekmovanja v septembru soočila s hudo poškodbo ter bila primorana tatami sredi borbe zapustiti. Okrevanje še ni končano, a je gimnazijska stisnila zobe in se tokrat razveselila brona. »Čeprav sem se borila z bolečino, sem bila osredotočena na finale. Tokrat se žal ni izšlo,« je povedala Alisa, ki se ji je sestrski finale na evropskem prvenstvu za las izmuznil. Kljub večkratnem izpahu rame med samim tekmovanjem, je napela vse moči in se brez poraza borila tudi v ekipnih borbah.

Šopek medalj je dopolnila še klubska kolegica Nina Kitek, ki je prav tako zasedla odlično 3. mesto. Dekleta, pa so skupaj s klubsko kolegico, Mašo Kenjalo ter Tyro Barada iz Maribora, osvojile bron še v ekipnih borbah. »Naslova evropskih prvakinj nismo obdržale, tokrat so bile Poljakinje močnejše,« pove Žagar Slemenškova, dodaja pa, da bodo dale vse od sebe, da to popravijo na naslednjem prvenstvu, ki bo prihodnje leto na Slovaškem.

Celjan z ekipo evropski prvak

taekwondo_ekipa_2019_oktoberNa evropskem tatamiju se je pomeril tudi Celjan, Kemal Kabilović, ki je na koncu pristal tik pod stopničkami. A se domov ni vrnil praznih rok. Skupaj z reprezentančnimi kolegi je namreč nastopil še v ekipnih borbah, kjer se je zavihtev na sam vrh in z ekipo postal evropski mladinski prvak.

Uroš Bernard, trener športnega kluba Hyong in eden izmed reprezentančnih trenerjev taekwondoja pravi, da za ekipo sledi krajši aktivni počitek, saj so za njimi naporni meseci. Že konec novembra pa bodo začeli s pripravami na naslednjo sezono, najprej evropsko prvenstvo v taekwondoju, sledi svetovno v kickoksu konec poletja.