Laščanka je postala mladinska svetovna prvakinja v športnem plezanju


V prestolnici Južne Koreje se je odvilo mladinsko svetovno prvenstvu v športnem plezanju. V kategoriji do 20 let (mladinci) je članica Športno plezalnega odseka PD Celje Matica osvojila prvo mesto v disciplini težavnost in postala mladinska svetovna prvakinja.

Sara Čopar iz Laškega je v finalnem nastopu kot edina osvojila vrh smeri. Potem, ko je v lanskem letu na prvenstvu v ZDA osvojila srebro, je sedaj svojo vitrino dopolnila še z zlatim odličjem. “Počutim se fenomenalno. Noro je. Res sem vesela, kaj mi je uspelo. Za to sem trenirala celo sezono in v finalni smeri sem imela priložnost, da pokažem, kako sem trenirala, kaj sem sposobna in kako plezam,” je po nastopu dejala članica celjske Matice.

Ob tem je dodala: “Predvsem v polfinalu je bilo težko. Mučila sem se za vsak gib, bila sem nervozna. V finalu pa sem se sprostila in v smeri uživala. Na zlato medaljo sem pomislila na koncu, ko je Japonka imela težave in padla. Smer je bila dovolj težka, da sem se na koncu veselila zmage.” 

Na stopničke sta se sicer uvrstili še Japonki Tomona Takao in Sana Ogura, 18-letna Sara pa bo v Seulu nastopila še na tekmi v balvanih, kjer bo branila naslov aktualne prvakinje, ki si ga je priborila lani v Dallasu.