Luka Janežič do izida sezone


Luka Janežič je na mitingu v Šaniji dosegel najboljši letošnji izid sezone v teku na 400 metrov. Progo je pretekel v 45,38 sekunde. Slovenski rekord, ki je prav tako v lasti Janežiča, znaša 44,84.

Pred dnevi je v španski Huelvi potekal atletski miting, na katerem je nastopil tudi celjski atlet Luka Janežič. V teku na 400 metrov je dosegel čas 45,38 in zasedel drugo mesto. Postavljen čas je tudi najboljši Janežičev izid v letošnji sezoni. Zmagal je sicer Španec Lucas Bua De Muguel.

“Veliko bolje je bilo kot na prvi tekmi sezone. Danes sem dokazal, da sem v dobri formi. Tekel sem brez bolečin. Na svoji prvi tekmi sem že videl, da so poškodbe iz prejšnjega obrobja mimo, a sem bil tedaj tudi zelo živčen. Danes nisem imel nobenih težav, šel sem sproščeno na start, počutje je bilo veliko boljše. Nisem pa pričakoval tako dobrega izida glede na začetek sezone in težavah z zdravjem v zadnjih mesecih,” je dejal Janežič, aktualni evropski prvak do 23 let.

Janežič bo naslednji mesec tekel v Budimpešti, nato pa ga čaka diamantna liga v Monte Carlu, kjer ima potrjen nastop na 200 metrov. Upa tudi še na kakšno povabilo organizatorjev kakšnega večjega mitinga.