Luka Janežič odlično začel sezono


Najboljši slovenski atleti so se včeraj pomerili na 26. mednarodnem atletskem mitingu mladih v Kranju.

Odlično je sezono začel Luka Janežič, ki je v teku na 200 metrov zmagal in za slabe pol sekunde zgrešil 16 let star rekord Matica Osovnikarja. 

Luka Janežič, slovenski rekorder v teku na 400 m, je na pol krajši razdalji na atletskem mitingu v Kranju zmagal s časom 20,88 sekunde (veter +0,5 m/s). Na 26. mitingu Vučko je med atletinjami na tej razdalji slavila Anita Horvat s 23,94. Agata Zupin je na 300 m slavila s 37,59 sekunde, Žan Rudolf pa na 600 m (1:16,57). Jure Grkman (Kamnik) je na 300 m brez težav z več kot sekundo naskoka ugnal vse tekmece (33,04).

Na 200 m je bil drugi Lovro Mesec Košir (Mass, 21,19) in tudi ni zelo veliko zaostal za Janežičem, tretji je bil Rok Kocina (Gorica, 21,98). Janežič, član celjskega Kladivarja, je na svoji prvi tekmi v sezoni v nastopi v disciplini, v kateri sicer ne teče na velikih tekmovanjih, in za slabe pol sekunde zaostal za slovenskim rekordom (20,47) Matica Osovnikarja iz leta 2004.

Zelo sem zadovoljen, nisem bil daleč niti od osebnega rekorda 20,60. Mogoče zadnji dve sezoni nista bili najboljši in sem bil že malo skeptičen pred to tretjo v nizu. Nisem poškodovan, sem v dobri formi, to lahko rečem po prvem nastopu, gotovo pa še ne v želeni. S tekmami se bo sedaj bo le še vzpenjala. Lažje bo, ker se je prva tekma končala z dobrim izidom. Na treningih smo delali v pravi smeri,” je dejal Janežič.

Najboljši slovenski atlet zadnjih sezon bo naslednjič tekmoval prihodnjo soboto v Slovenski Bistrici, kjer bo po napovedih nastopila tudi večina drugih najboljših Slovenk in Slovencev z izjemo Maje Mihalinec.

Ostale rezultate najdete tukaj.

vir: slovenska-atletika.si