Luka Janežič odslej z novim trenerjem


Najboljši slovenski atlet Luka Janežič, ki se je pred dnevi razšel z dolgoletnim trenerjem Rokom Predaničem, bo kariero nadaljeval pod vodstvom Damjana Zlatnarja. Predanič je bil Janežičev trener od leta 2012.

Atlet celjskega AD Kladivar LukaJanežič se je pred dnevi po devetih letih sodelovanja razšel s trenerjem Rokom Predaničem, ki se umika iz atletike. Kot razlog je Predanič v prvi vrsti navedel finančne razmere. “Z Lukom sva se po devetih letih sodelovanja razšla. Ocenil sem, da ne morem več delati v atletiki, saj leto in pol nisem imel pravih dohodkov. Ni mi uspelo priti do zaposlitve kot trener. Rednega dohodka mi nista zagotovila niti Atletska zveza Slovenija niti Olimpijski komite Slovenije. Ker imam družino, pač ne gre, da bi živel na ženin račun. Ta trenutek še ne vem, kaj bom počel, sem se pa ponovno vpisal na fakulteto za šport, kjer želim končati magisterij.” je ob novici o zaključku nekega poglavja dejal Predanič, ki je sicer treniral tudi slovensko rekorderko na 400 m Anito Horvat.

“Veliko sva dosegla. Doživel sem zelo veliko lepih trenutkov. Zdaj je čas, da naredim korak naprej in odprem novo poglavje. Z Rokom sva se razšla kot prijatelja,” pa je ob razhodu povedal Luka Janežič, ki pa je danes že predstavil novo ekipo. Novi Janežičev trener je tako postal aktualni slovenski rekorder na 110 metrov ovire DamjanZlatnar. Zlatnar sicer trenira tudi Jureta Grkmana, tekača na 400 m, treniral pa je tudi slovensko rekorderko na 400 m z ovirami Agato Zupin.

“Odločil sem se, da končam sodelovanje z Rokom in nadaljujem z novim trenerjem, ki mi ga ni treba posebej predstavljati. Po devetih letih sicer zelo uspešnega obdobja sem ugotovil, da moram narediti spremembo, če želim napredovati in izboljševati rekorde. Napočil je pravi čas, ker se je končalo olimpijsko obdobje. Odslej imam zelo dobrega sparing partnerja na treningih, Grkmana. Prvič v življenju bom vadil z nekom, ki mi lahko sledi in lahko oba drug drugemu veliko pomagava. Sem iz Vodic in bom treniral v bližnjem Kamniku. To mi bo tudi olajšalo delo, blizu bom domu, imel bom mir ter vse na voljo na stadionu, kadarkoli bom želel,” je ob zaključku enega in začetku novega atletskega poglavja dejal Janežič.

Prvi cilj tandema Janežič-Zlatnar bo izboljšanje državnega rekorda na 200 m, ki ga drži Matic Osovnikar. “Ima namreč velike rezerve v maksimalni hitrosti in zelo dober občutek za ritem in tempo. Intenzivnost treningov bomo imeli prek vse sezone enakomeren, da preprečimo poškodbe. Motivirani smo in komaj čakam, da se vse skupaj začne,” je povedal Zlatnar.

Janežič, ki je bil med letoma 2017 in 2019 trikrat zapored izbran za najboljšega slovenskega atleta leta, je v ravnokar končani sezoni tekel v polfinalu OI (Tokyo), finalu EP (Torun), postal je balkanski prvak, državni prvak, državni prvaki s klubom AD Kladivar Celje ter bil eden glavnih akterjev pri uvrstitvi Slovenije v 1. atletsko ligo.

foto: AZS