Luka Janežič pred odhodom v Tokio zmagal v Trstu


Luka Janežič je na zadnji tekmi pred na olimpijske igre v Tokio zmagal. Na atletskem mitingu v Trstu je v teku na 400 metrov s časom 46,05 sekunde prepričljivo zmagal. To je bil njegov drugi najboljši izid sezone, potem ko se je nekaj dni prej prvič v sezoni spustil pod mejo 46 sekund. Drugo mesto je osvojil Italijan Emanuele Grossi (46,87), tretji je bil Namibijec Ivan Danny Geldenhuys (46,91).

Luka Janežič je s prepričljivo zmago v Trstu in dobrim časom sklenil tekmovalni predolimpijski cikel. Že drugič ta teden je tekel v območju 46 sekund in s tem potrdil dobro tempiranje forme pred olimpijskimi igrami. Janežiča pred odhodom v Tokio čakajo še zaključne priprave v Čateških toplicah.

Super vesel sem zmage, to je bila tretja tekma v petih dneh, tako da je tudi dosežen čas dober. S tem sem končal nastope pred olimpijskimi igrami v Tokiu in sledijo le priprave za to največje tekmovanje. Vse gre v zadnjem času po načrtih, odtekel sem v tem kratkem obdobju dva najboljša časa sezone. Več in natančneje bom lahko o pričakovanjih za OI povedal po zaključnih pripravah, ampak pomembno je, da je poškodba z začetka sezone pozabljena in lahko tečem brez kakršnih koli težav,” je po teku povedal Janežič.

Za še eno slovensko zmago je poskrbel nekdanji kladivarjevec Robert Renner, ki je v skoku s palico slavil z izidom 5,35 m.

foto: Peter Kastelic / AZS