Luka Janežič suvereno v finale teka na 400 metrov


Luka Janežič je z zanesljivim tekom pritekel prvo slovensko finale na evrospkem prvenstvu v atletiki. S časom 44,93 je dosegel drugi čas v svoji skupini in četrtega med vsemi polfinalisti.

Finale teka na 400 metrov bo v petek ob 21.05.

Celjski atlet Luka Janežič, ki se je v polfinale teka na 400 metrov na evrospkem prvenstvu v Berlinu uvrstil neposredno, saj je bil med devetimi najboljšimi tekači po prijavljenih izidih, se je zanesljivo uvrstil v finale teka na 400 metrov na evrospskem prvenstvu v Berlinu.

V tretji polfinalni skupini je dosegel drugo mesto s časom 44,93, kar je šele Janežičev drugi tek pod 45 sekundami. V njegovi skupini je zmagal Janežičev veliki tekmec Nizozemec Karsten Warholm, ki je tekel 44,91. Janežič je sicer tekel zelo zrelo. V začetku se je zdelo, da teče nekoliko zadržano, a bil je zelo hiter. Skozi vso progo je dodajal in v cilj zanesljivo pritekel kot drugi.

Janežič je dosegel tudi četrti najhitrejši čas med vsemi polfinalisti. Najboljši čas polfinala je imel prvi favorit Britanec Matthew Hudson-Smith, ki je tekel 44,76. Huson-Smith je zadnjih 50 metrov pretekel s pol moči. Drugi med vsemi polfinalisti je bil Belgijec Jonathan Borlee s časom 44,87.

V finalu v petek se tako lahko nadejamo izboljšanja Janežičevega petega mesta s prejšnjega evropskega prvenstva, če ne celo medalje. Luka Janežič je za nacionalno televizijo poudaril, da je cilj v finalu le eden, to je medalja. Finale bo v petek ob 21.05.

koncert-massimo-klik