Luka Janežič v finalu dvoranskega EP na Poljskem


Najboljši slovenski atlet zadnjih let Luka Janežič se je na dvoranskem evropskem prvenstvu v poljskem Torunu s časom 47,25 uvrstil v finale teka na 400 metrov.

Luka Janežič je pred EP-jem zaradi poškodbe nastopil le na balkanskem prvenstvu in bil tretji.

Še do nedavnega poškodovan Celjan Luka Janežič se je na dvoranskem evropskem prvenstvu uvrstil v finale teka na 400 m. Janežič tokrat ni sodil v ožji krog kandidatov za medalje, a je že v kvalifikacijah presenetil in tekel svoj najboljši izid sezone 46,73. To je bil na koncu celo skupno četrti najboljši čas kvalifikacij, prvega je imel Nizozemec Tony Van Diepen (46,54).

V polfinalu je Janežič ponovno nastopil odlično, saj je v drugi od treh polfinalnih skupin osvojil drugo mesto, potem ko je v ciljnem finišu za stotinko ugnal Poljaka Kajetana Duszynskega in se uvrstil v sobotni finale. Zmagal je Nizozemec Liemarvin Bonevacia (46,75). Janežič je bil pred dvema letoma v Glasgowu na nehvaležnem 4. mestu.

Celjanki Tini Šutej v petek ne bo potrebno v kvalifikacije v skoku s palico, saj bo nastopila direktno v finalu. Šutejeva sicer velja za eno izmed slovenskih favoritinj za visoka mesta.

Kladivarjevki Klari Lukan se v teku na 3000 m ni uspelo uvrstiti v finale, v svoji skupini je zasedla 10. (9:06,82) mesto.