Luka Janežič v polfinalu olimpijskega teka na 400 m!


Celjski atlet Luka Janežič se je z najboljšim izidom sezone uvrstil v polfinale teka na 400 m na OI v Tokiu. Polfinalni tek bo v ponedeljek ob 13.05 po slovenskem času.

Luka Janežič je potrdil odlično tempiranje forme, saj se je na olimpijskih igrah v Tokiu z najboljšim tekom sezone uvrstil v ponedeljkov polfinale. 25-letni Janežič je tek v svoji predtekmovalni skupini začel nekoliko zadržano, v nadaljevanju pa je pospešil in v cilj pritekel s časom 45,44 s ter osvojil peto mesto, kar sicer ni pomenilo avtomatične uvrstitve v polfinale. Neposredno so namreč napredovali po najhitrejši trije iz vsake od šestih skupin ter nato še šest najhitrejših po času. Med slednjimi je na koncu bil tudi Janežič, ki se je s skupno 18. rezultatom predtekmovanja uvrstil v polfinale. Najhitrejši med vsemi v predteku je bil Američan Michael Cherry (44,82).

Za pol sekunde sem popravil najboljši izid sezone, zato ne morem biti nezadovoljen. Na najpomembnejši tekmi v letu sem najbolje pripravljen. To je potrdilo, da smo formo tempirali dobro, sposoben pa sem več, tek je bil daleč od popolnega. Predvsem se mi zdi, da je bila druga polovica druge krivine malo slabša. Če bi se mi tam izšlo bolje, bi lahko napadal tudi prvo trojico, saj sem imel finiš dober. Po vsej ravnini je težko napadati in malo mi je zmanjkalo,” je po teku povedal Luka Janežič in izrazil zadovoljstvo, da je kljub težavam s poškodbo prišel do takšnega dosežka. Janežič je med drugim po teku postregel še z eno zanimivostjo, ki priča o visoki vročini v japonski prestolnici. Kot je dejal, je bila namreč tekaška steza tako vroča, da si je moral tekaške čevlje hladiti celo z vodo, da je sploh lahko normalno stal oz. hodil po tartanu.

foto: zaslonska slika TV Slovenija