Luka Koper premagala CM Celje, nogometašem grozi ukinitev premij


Danes je bila odigrana še zadnja tekma 26. kroga Prve lige. Koprčani so na Areni Petrol zanesljivo premagali domače Celje.

Kljub temu, da so Celjani začeli bolje, so se sredi prvega polčasa znašli v zaostanku. Prvi gol je dosegel Milan Osterc, ki je prišel do odbite žoge in jo poslal v desni kot vrat Celjanov. Le pet minut po prvem zadetku je po prekršku nad Konstantinom Vassiljevim dobil drugi rumeni karton Dominik Beršnjak. Gostitelji so tako nadaljevali le z desetimi igralci. Koprčani so vodstvo povišali v 68. minuti, ko je Dejan Marijanovič z glavo postavil izid 0:2. Končni rezultat 0:3 je postavil Aljaž Struna.

Pri domačih nista igrala poškodovana Miroslav Radulovič in Bekim Kapič, pri gostih pa Bojan Djukič in Nebojša Kovačevič, ki ne smeta igrati zaradi rumenih kartonov.

CM Celje – Koper 0:3 (0:1); Osterc (22), Marijanovič (69), Struna (88).
Arena Petrol, gledalcev 1100. Glavni sodnik: Bojan Mertik (Odranci), 1. pomočnik: Marjan Tompa (Turnišče), 2. pomočnik: Štefan Kepe (Lendava). Četrti sodnik: Miran Bukovec (Lendava). Delegat: Alojz Kovačič (Maribor).

CM Celje: Mujčinovič, Akakpo, Krajcer, Zajc (od 73. Firer), Bezjak, Bakarič, Pavlovič, Gobec, Vidmajer (od 41. Brezič), Beršnjak, Medved (od 84. Alenc). Trener: Damjan Romih.

Koper: Hasič, Osterc (od 77. Bunderla), Vassiljev, Handanagič, Blažič, Blažič, Struna, Hadžič, Karič, Marijanovič (od 83. Palčič), Marčeta, Stančič (od 60. Stančič). Trener: Primož Gliha.

V naslednjem krogu bodo Celjani v soboto ob 16:30 uri gostovali pri zadnjeuvrščenem Primorju.

Spletni portal Nogomania pa medtem poroča o novem ukrepu uprave NK Celja za “discipliniranje” nogometašev članske ekipe. Igralcem je bil posredovan predlog sklepa, po katerem jim klub ukinja nagrade za uspešnost (premije). Vzroki za takšno odločitev naj bi bili v izredno slabih rezultatih v letošnji sezoni, ki so po mnenju kluba pod pričakovanji glede na pogoje za delo, ki so nogometašem omogočeni. Več v novici na Nogomania.net .