Luka Lindič najuspešnejši alpinist v državi za leto 2016, priznanje tudi Juliji Kruger


Planinska zveza Slovenije je sinoči na alpinistično-plezalnem večeru na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani podelila priznanja za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju za leto 2016.

Najuspešnejši alpinist 2016 je Luka Lindič (AO PD Celje – Matica), uveljavljen med peščico svetovnih alpinistov, ki narekujejo trend razvoja te dejavnosti na najvišji ravni. Za njim so tri uspešne odprave v Skalnem gorovju, gorovju Kookshai too in Karakorumu, kjer sta se z Alešem Česnom povzpela na Broad Peak in po severozahodnem grebenu dosegla severni vrh Gašerbruma IV.

Priznanje dekletu iz Škofje vasi

Med prejemniki priznanj športnim plezalcem za vrhunske dosežke na tekmovanjih je tudi Julija Kruder (ŠPO PD Celje – Matica). 

Priznanja tudi Šaleškemu AO

Če upoštevamo širše Celjsko, pa je na naš konec prišlo še več nagrad. Najuspešnejša športna plezalka 2016 je namrače Janja Garnbret (Šaleški AO), svetovna prvakinja v športnem plezanju in skupna zmagovalka svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji, tudi tretja na izboru športnice leta 2016.  Trenersko priznanje si je zaslužil Gorazd Hren (Šaleški AO), trener Garnbretove in selektor slovenske reprezentance v športnem plezanju.

Priznanje je prejela tudi Tjaša Slemenšek (Šaleški AO).

*foto: Irena Mušič Habjan