Luka Žvižej po enem mesecu zapušča klop Celja


Po poročanju spletne strani RK Maribor Branik je njihov novi trener postal Luka Žvižej. Ta je tako po manj kot mesecu dni zapustil klop RK Celje Pivovarna Laško.

Najboljši strelec slovenske rokometne reprezentance Luka Žvižej, ki je pred mesecem dni sedel na klop RK Celje Pivovarna Laško, bo v sezoni 2021/22 vodil RK Maribor, kjer je igral ob zaključku svoje kariere leta 2017. Od štajerske prestolnice se je takrat poslovil zaradi dobre ponudbe iz Nemčije, zdaj pa dobiva priložnost, da v svojem nekdanjem klubu v nekoliko drugačni vlogi spiše zgodbo o uspehu.

Žvižej je v svoji karieri osvojil veliko lovorik, je četrti najboljši strelec v zgodovini RK Celje Pivovarna Laško, s 702 zadetkoma pa tudi prvi strelec slovenske izbrane vrste. Izkušnje v tujini je ob igranju za Celje nabiral še v Španiji, na Madžarskem in v Nemčiji.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: »Pri odločitvi za selitev v Maribor so pretehtali novi izzivi, nove stvari. Gre za prvo priložnost, da prevzamem ekipo, ki nastopa na najvišjem nivoju v slovenski ligi. Maribor mi je poznan. Tu sem konec koncev odigral svoje zadnje tekme v Sloveniji. Po pogovorih z vodstvom smo hitro našli skupen jezik. Pripravljeni smo na delo in izzive, ki so pred nami.«

foto in video: RK Maribor