Lukan do debija na diamantni ligi, Guček četrti na EP do 23 let


V nedeljo je članica celjskega Kladivarja na Poljskem prišla do svojega debitantskega nastopa na diamantni ligi, celjski atlet pa je na evropskem prvenstvu do 23 let na Finskem zasedel četrto mesto.

Na stadionu med Katovicami in Chorzowom, kjer so bile prejšnji mesec evropske igre, je Klara Lukan prvič v svoji karieri nastopila na diamantni ligi. V svojem prvem nastopu v teku na 3.000 metrov je zasedla 14. mesto (8:51,45).

Po nastopu je 22-letnica dejala: ”Nastop mi ni najbolj uspel, sem pa vesela, da sem lahko sploh nastopila. Zame je bila prva diamantna tekma v karieri zelo posebna izkušnja. Nisem pa imela prave moči v nogah za pospeševanje, da bi bila z najboljšimi. Sedaj se bom posvetila zadnjim pripravam na svetovno prvenstvo, šla bom tudi na višinske priprave na Pokljuko, nastopila pa bom še na kakšnem diamantnem mitingu, če bom dobila priložnost.”

Foto: Sona Maleterova/European Athletics

Matic Ian Guček je na Finskem v napetem finalu teka na 400 metrov z ovirami s časom 49,70 osvojil četrto mesto. V sredo pa je na atletskem mitingu v hrvaškem Čakovcu nastopila slovenska rekorderka Martina Ratej, ki je z metom dolgim 57,60 metrov prišla do zmage.