Madžari tudi tokrat previsoka ovira za celjske rokometaše


Celje in Pick Szeged sta se v pomerila še drugič v zadnjih sedmih dneh, tokrat v dvorani Zlatorog. Tudi na tem obračunu so bili boljši nasprotnik Madžari, ki so znova zanesljivo slavili.

Celje : Pick Szeged 28:36 (13:20)
Strelci Celja: Strmljan in Cokan 5, Mazej in Ivanković 4, Mlakar 3, Vlah 2, Marguč, Janc, Žabić, Suholežnik in Martinović 1

Razpoloženi vratar Mirko Alilović je na začetku srečanja močno pripomogel, da so se gostje nekoliko oddaljili varovancem Alema Toskića. To prednost so do konca prvega dela tekme še dodatno povišali in na odmor odšli z rezultatom 13:20.

V drugem polčasu Celjani niso uspeli resneje ogroziti vodstva Madžarov. Pivovarji so bili deležni tudi številnih izključitev, ki se jih na koncu tekme nabralo kar 7. Szeged je tako znova vpisal zmago proti celjskim rokometašem, tokrat z izidom 28:36.

Zadnja dva poraza Celjanov proti madžarski ekipi sta močno zmanjšala možnosti za napredovanje v izločilne boje Lige prvakov. V soboto jih čaka gostovanje v okviru državnega prvenstva pri zadnjeuvrščenemu Mariboru.

Simon Valant