Madžarski prvaki ob bučni podpori nadigrali celjske izzivalce (foto)


Rokometaši Celja so v 7. krogu skupinskega dela Lige prvakov gostili madžarski Veszprem. Zvezdniška zasedba, ki je v knežjem mestu nastopila ob bučni podpori svojih navijačev, se je izkazala za prevelik zalogaj. Celjani so tako vknjižili še sedmi poraz med elito.

Celje Pivovarna Laško : Veszprem 33:40 (17:22)

Celje: Cokan 7, Janc in Marguč 5, Miličević 4, Antonijević 3, Mazej, Gregorič in Marić 2, Ćirović, Kačičnik in Žabić 1

Na začetku tekme se je z nekaterimi izvrstnimi obrambami izkazal Rok Zaponšek, ki je prvič klonil v 3. minuti po natančnem strelu Nedima Remilija. Celjani so proti moštvu, ki je zadnji poraz doživelo konec septembra na Danskem, prvi gol dosegli po 5. minutah igre (1:2). Takrat je najstrožjo kazen uspešno izvedel Tim Cokan.

Mai in Gašper Marguč. (Foto: David Valant)

28-letni francoski reprezentant je pivovarjem povzročal precej preglavic, aktualni madžarski prvaki pa so na njegov račun povedli za štiri zadetke (3:7). Prednost gostov, ki so pridno izkoriščali celjske napake, je iz minute v minuto naraščala. Vendarle pa je zaostanek Celja pred odhodom na odmor s svojim šestim zadetkom nekoliko ublažil 22-letni Cokan, ki je bil na koncu tudi najboljši strelec Celjanov (17:22).

Celjski voz je ob vstopu v drugi del igre naprej vlekel Mitja Janc, ki ni dopustil, da bi se rokometaši Veszprema še dodatno oddaljili. Toda Madžari, ki so med drugim sredi Katalonije na kolena spravili tudi mogočno Barcelono, so izkoristili izključitev Grege Krečiča in tako ušli na visokih devet golov prednosti (22:31).

Foto: David Valant

Pri gostujoči zasedbi se je v drugem polčasu povsem razigral Hugo Descat, še eden izmed številčne francoske falange v vrstah madžarskega velikana. Varovanci Momirja Ilića so tako v 49. minuti prvič povedli z dvomestno prednostjo (25:35), srečanje pred 3.722 gledalci pa nato mirno pripeljali do svoje desete zaporedne zmage (33:40).

Za nekaj pozitive je v celjskem taboru poskrbel komaj 17-letni Mai Marguč, ki je prikazal izredno hrabro igro, ob tem pa je dosegel tudi 5 zadetkov ter tako v bratskem dvoboju ugnal Gašperja Marguča, ki je na drugi strani zbral 3 zadetke.

Celjane v nedeljo čaka dvoboj državnega prvenstva proti Loki, nato pa sledi gostovanje prav pri Veszpremu.

Fotogalerija: David Valant

Lestvico zagotavlja Sofascore