Maribor prekinil niz neporaženosti Celjanov, Šampion še vedno brez pomladanske zmage


Po zmagi na sredinem slovenskem derbiju proti Olimpiji, so nogometaši NK Maribor včeraj dobili še Štajerski derbi. S tem so prekinili niz neporaženosti članov NK Celje v pomladanskem delu Prve lige. poražen je bil tudi drugoligaš Šampion Celje. Na tekmi v Šmartnem so minimalno zmago slavili domačini.

Štajerski drbi vijolicam
Varovanci Damjana Romiha so stik z aktualnimi državnimi prvaki držali do 16. minute. Takrat je celjski vratar Matic Kotnik slabo izbil žogo iz kazenskega prostora. Nastreljal je Etiena Velikonjo in žoga se je odbila v mrežo. Vijoličasti so vodstvo podvojili v uvodu drugega polčasa, ko se je v gneči v kazenskem prostoru najbolje znašel Goran Cvijanovič in žogo oslal za hrbet Kotnika. V 65. minuti je Matej Centrih po oceni sodnika Darka Čeferina storil prekršek v kazenskem prostoru. Enajstmetrovko za Maribor je rutinirano izkoristil Marcos Tavares. Celjski poraz je v prezadnji minuti srečanja omilil Marko Krajcer.

Grofi, ki so na 26 tekmah zbrali 31 točk, trenutno zasedajo 8. mesto na lestvici Prve lige. Prihodnjo soboto bodo na Areni Petrol gostili Muro.

Maribor : Celje 3:1 (1:0)
Velikonja (16′), Cvijanovič (47′), Tavares (65′ – 11m); Krajcer (89′)

Postava Celja: M. Kotnik, Krajcer, Krljanovič (od 89. Kos), Romih (od 69. Verbič), Kotnik, Bezjak, Kapič, Centrih, Močič (od 71. Žurej), Vidmajer, Medved. Trener: Damjan Romih.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nk-celje.si: Državni prvak pokazal zobe

Lokalni derbi Šmarčanom
Na tekmi med NK Šmartno 1928 in NK Šampion Celje je okrog 400 gledalcev videlo le en zadetek. V prvem polčasu je imel najlepo priložnost za domače Luka Prašnikar, ki z bele točke ni uspel zatresti mreže vratarja Matica Čretnika. Edini gol je padel v 52. minuti. Šmarčanom je zmago zagotovil Matej Kolenc.

Po 18 odigranih tekmah si Celjani z 19 točkami delijo 8. mesto na lestvici 2. SNL s Šmartnim. V nedeljo bodo gostovali v Šenčurju.

Šmartno 1928 : Šampion Celje 1:0 (0:0)
Kolenc (52′)

Postava Šampiona: M. Čretnik, Zamernik (od 60′ Srnec), Kompan, Goropevšek (od 83′ G. Čretnik), Jovanovič, Horvat (od 69′ Vodeb), Leskovar, Džaferović, Golemić, Kožar, Žagar. Trener: Jani Žilnik

Zapisnik
Rezultati in lestvica

FOTO: Celjani niso uspeli presenetiti Maribora (foto. Damir Mrkonjić, arhiv Celje.info)

M.K.