Marjan Vengust zapušča celjski nogomet (video)


Dolgoletni predsednik nogometnega kluba CM Celje Marjan Vengust je na včerajšnji tiskovni konferenci sporočil, da s 1. septembrom odhaja z mesta predsednika NK CM Celje. Z njim celjski klub zapušča tudi direktorica, njegova hči Jasmina Vengust Otorepec ter glavni pokrovitelj, podjetje gradbeno CM Celje.

Vzroki za njegov odhod so v vse težji gospodarski situaciji podjetja, ki ga vodi in ki se umika z mesta glavnega pokrovitelja celjskega nogometnega kluba. Oziroma, kot je Vengust povedal na novinarski konferenci:

Težke gospodarske razmere v katerih se je znašla večina naših pokroviteljev, še posebej pa generalni pokrovitelj, ki prihaja iz gradbene branže, nas je v vodstvu kluba pripeljalo do tega, da smo o naših načrtih ter trenutnem stanju obvestili Mestno občino Celje, ki se je hitro in aktivno vključila v reševanje nastalega položaja. Kar 18 let sem klub vodil kot predsednik, v tem času smo osvojili naslov pokalnega prvaka Slovenije, štirikrat igrali v finalu pokala, bili večkrat drugi v državnem prvenstvu in večkratni udeleženci evropskih tekmovanj. Še posebej ponosni smo na izjemno infrastrukturo in vsekakor ne smemo dovoliti, da bi to klub v prihodnosti izgubil.

Na novinarski konferenci je spregovoril tudi podžupan Mestne občine Celje Marko Zidanšek, ki je napovedal pomoč MOC celjskemu nogometu. Ta je preko svojega zavoda nase prevzela upravljanje s štadionom Arena Petrol.  Po Zidanškovih besedah bodo katerega od uspešnih celjskih podjetij poskusili nagovoriti, da s podporo nogometu prispeva svoj doprinos lokalnemu okolju.

Izjavi Vengusta in Zidanška sli lahko ogledate v spodnjih video posnetkih.

Na spletni strani celjskega nogometnega kluba so sporočili še, da so člansko ekipo okrepili z Mustafo Nukičem, Dariom Šmitranom in Damirjem Marijanom. Prvi je napadalec, ostala dva sta vezista.

Starejše novice o dogajanjih v NK Cm Celje najdete v rubriki Šport na Celje.info

R. Č.