Martin Srabotnik srebrn z EP v Nemčiji, Tominc ob medaljo po ogledu videa


V Nemčiji se je včeraj zaključilo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, slovenska reprezentanca pa se je domov tudi vrnila s štirimi kolajnami. 

Nosilec ene je tudi Celjan Martin Srabotnik, ki je skupaj s sotekmovalci osvojil srebrno medaljo na ekipni preizkušnji kajakašev do 23 let. Od slovenske trojice so bili boljši le neprekosljivi Francozi.

Izjemno blizu uspehu so bili tudi kajakaši v konkurenci mladincev, kjer je sodeloval tudi Celjan Lan Tominc. Slovenska ekipa je bila še nekaj časa po koncu finala uvrščena na mesto, ki je prinašalo kolajno, a so po poizvedbah in vnovičnih ogledih posnetkov nekaterim ekipam odvzeli dosojene kazenske sekunde, tako da je slovenska ekipa žal zdrsnila na sicer še vedno odlično, a nehvaležno četrto mesto. 

Dodajmo, da je v polfinalu mladincev veslal tudi celjski kanuist Urh Turnšek, ki pa je na progi tokrat naredil preveč napak, da bi lahko upal na uvrstitev v finale.

V soboto, 26. avgusta, se na celjski Špici pripravlja pravi spektakel, in sicer državno člansko prvenstvo. Finalni spust bo na sporedu ob 21. uri, na prizorišču pa po tekmi sledi še rock koncert. Vse skupaj je organizirano ob 70-letnici kajakaštva v Celju, ki se je začelo leta 1947 pod okriljem kluba z imenom Rinka. 

vucko-polovicka