Martina Ratej finale evropskega prvenstva končala na petem mestu. Dobro tekla tudi moška štafeta z Gučkom

21. 08. 2022 01:04

Atletinja celjskega Kladivarja Martina Ratej je v finalu meta kopja na evropskem prvenstvu osvojila peto mesto. 40-letna atletska veteranka, ki je tudi najstarejša članica slovenske reprezentance, je dosegla svojo drugo najboljšo uvrstitev na evropskih prvenstvih.

V četrtek je tekmovala tudi moška štafeta na 4 x 400 metrov. Kljub odličnemu času 3:03,68 je štafeta izpadla v prvem krogu, a izpolnila pričakovanja in za manj kot sekundo zaostala za državnim rekordom. Tekli so Jure Grkman, Lovro Mesec Košir, Celjan Matic Ian Guček in Rok Ferlan.

Ratejeva je začela z 52,05 m in bila po prvi seriji deseta, kjer je ostala tudi po drugi, čeprav je izid popravila za skoraj dva metra (53,79 m). Nato pa je sledila tretja serija, v kateri je takoj po izmetu veselo dvignila roke. Kopje je poletelo 59,36 m in jo prestavilo kar na peto mesto po polovici tekmovanja. Po neveljavnih dosežkih v četrtem in petem metu je končala s 53,79 m, ko je že vedela, da je dosegla svojo drugo najboljšo uvrstitev na prvenstvih stare celine.

“Če bom za naslednjo sezono začela normalno trenirati, bom lahko dosegala 65 m in se s tem uvrščala na največje tekme brez težav. Zakaj pa so v tej sezoni tako slabi rezultati v metu kopja pa težko povem. Pričakovala sem, da bo za odličje dovolj nekaj čez 60 m,” je po finalu dejala Ratejeva in dodala“Težko je bilo v tem premoru, trenirati sem resneje začela šele maja. Glede na sezoni sem zadovoljna z doseženim, nisem imela nobene mednarodne tekme. Dve leti sem se neuspešno borila z birokratskimi mlini pri dokazovanju medicinske izjeme po pozitivnem dopinškem testu (o tem smo pisali tukaj). Ni mi bilo lahko in ta čas tudi še ne vem, če bom nadaljevala kariero. Je pa res, da me vleče, sem zelo dolgo v atletiki.” (vir: AZS)

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
149 queries in 0,847 seconds.