Maruša Černjul z osebnim rekordom do 10. mesta v Glasgowu


Dan po tem, ko je celjski atlet Luka Janežič na evropskem dvoranskem prvenstvu v Glasgowu le za dve stotinki zgrešil medaljo, je v finalu skoka v višino uspešno nastopila tudi celjska atletinja Maruša Černjul.

Z doseženim osebnim rekordom (191 cm) je osvojila 10. mesto.

Maruša Černjul (Kladivar Celje) je zadnji dan dvoranskega evropskega prvenstva v atletiki, ki je potekalo v Glasgowu, v finalu skoka v višino z osebnim rekordom 191 centimetrov zasedla deseto mesto.

To je bil edini slovenski nastop dneva, v finalu pa sta bila pred tem v soboto na četrtem mestu Luka Janežič na 400 metrov in Maja Mihalinec na šestem mestu v teku na 60 metrov.

Šestindvajsetletnica je v petkovih kvalifikacijah z 189 cm delila sedmi izid. Najboljši dosežek v sezoni je pred EP zmogla v začetku februarja, ko je izenačila osebni rekord z 190 cm.

Članica celjskega Kladivarja je v prvih poskusih preskočila 179 in 183 cm, na 187 cm pa je letvico zmogla šele v tretje. Na 191 cm je bila tako kot na prejšnji višini uspešna v tretjem poskusu. Na višini 194 pa ni bila uspešna. Slovenski rekord 200 cm še vedno drži Britta Bilač.

foto: AZS