Mastnak, Zajc in Kotnikova s celjskega območja Bloudkovi nagrajenci za leto 2022


Deskarja na snegu Gloria Kotnik in Tim Mastnak ter smučarski skakalec Timi Zajc, ki prihajajo iz celjskega območja, so dobitniki letošnjih Bloudkovih nagrad.

Na že 58. podelitvi so prejemnike najvišjih državnih nagrad na področju športa najprej nagovorili predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar, minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in predsednik odbora za podeljevanje Bloudkovih priznanj Viktor Grošelj.

Smučarski skakalec Timi Zajc, ki prihaja iz Hramš, je v lanskem letu z mešano slovensko skakalno ekipo na olimpijskih igrah v Pekingu osvojil zlato medaljo, na ekipni tekmi pa je osvojil še srebrno medaljo. Na svetovnem prvenstvu v poletih v Vikersundu je na posamični tekmi postal svetovni podprvak, na ekipni pa svetovni prvak.

Deskarka na snegu Gloria Kotnik, ki je obiskovala I. gimnazijo v Celju, je v letu 2022 osvojila bronasto medaljo v paralelnem veleslalomu na olimpijskih igrah v Pekingu. Tim Mastnak, ki je prav tako deskar na snegu in je maturiral na celjski Gimnaziji Lava, je na olimpijskih igrah v Pekingu prišel do svoje druge srebrne olimpijske kolajne.

S tem si je omenjena trojica poleg ostalih izjemnih športnikov prislužila nagrado, ki jo krasi visoka stopnja časti, poleg tega pa višina Bloudkove nagrade znaša 9000 evrov.

V imenu športnikov se je za podelitev priznanj Stanka Bloudka zahvalila Gloria Kotnik: “Veseli in ponosni smo, da smo prejeli te nagrade. Vsak dan se trudimo biti najboljši in z veseljem zastopamo državo. Najbolj veseli pa smo, če smo lahko komu vzor in motivacija. Hvala pa tudi družini, trenerjem in navijačem in vsem ostalim, ki nas pri športu podpirajo.”

Simon Valant, foto: Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport/Twitter