Mesec športa pritegnil več kot 20 tisoč Celjanov


V nedeljo, 3. junija, se je s pohodom na Šmohor zaključil peti mesec športa v knežjem mestu. Celjanke in Celjani so se lahko preizkusili v 22 različnih športnih panogah, letos je Športna zveza Celje na brezplačnih vadbah in športno rekreativnih programih zabeležila 22.119 obiskov. 

kolesarski_poligon_maj_2018Mestna občina Celje podpira športne dejavnosti in vseskozi vlaga v obnovo športne infrastrukture ter tako občanom zagotavlja kar najboljše pogoje za rekreativne in tekmovalne aktivnosti. V sodelovanju s Športno zvezo Celje že pet organizira Mesec športa, ki se že tradicionalno odvija v mesecu maju in v začetku junija ter vsako leto privablja več rekreativnih športnikov. Športna srečanja tako združujejo vse, ki krepijo in ohranjajo zdravje ter združijo prijetno s koristnim. Cilj ponudbe ni le športno udejstvovanje temveč preventiva in preprečevanje pojava bolezni ali drugih motenj, ki so posledica preobremenjenosti in stresnega načina življenja. Poleg različnih panog je tudi letos bilo poskrbljeno za strokovna predavanja. Največje zanimanje je bilo na predavanjih na temo bolečin v hrbtenici. Vodja regijske pisarne Športne zveze Celje mag. Hasan Ibrić je ob zaključku dejal, da Športna zveza Celje s tem projektom krepi sodelovanje med znanstveno, zdravstveno in športno stroko. »Vse troje tvori celoto, ki je izjemnega pomena za posameznikov psihofizični razvoj in obstoj«.

plezalna_stena_maj_2018Novosti, ki jih je prinesel letošnji Mesec športa, so se odvijale na pump track poligonu v Novi vasi in na sodobnem plezalnem centru v novi telovadnici pri I. osnovni šoli Celje. Poligon ob stanovanjskem naselju Pod kostanji je že dobro obiskan, saj je primeren za vožnjo z  različnimi športnimi rekviziti. V plezalnem centru lahko hkrati pleza več kot dvajset ljudi. Na hitrostni in visoko težavnostni steni so vgrajena tudi avtomatska samovarovala, na balvanski plezalni steni pa Moon Wall (računalniška povezava z aplikacijo in izbor več tisoč vrst plezalnih smeri). Dan odprtih vrat v plezalnem centru 12. maja je bil zelo dobro obiskan.

Mesec športa se je uradno zaključil, a v mestu in okolici ostajajo številne možnosti za šport in rekreacijo. Športna zveza Celje v poletnih mesecih na letnem kopališču v Celju vsak ponedeljek in sredo med 18. in 21. uro organizira brezplačno vadbo odbojke na mivki. V ponedeljkih in petkih med 10. in 11. uro se nadaljuje organizirano pohodništvo ter vadba za starejše. Vadba samoobrambe se bo nadaljevala v mesecu septembru, in sicer ob sredah med 17. in 18. uro. Poleti bo Celje gostilo nekaj odmevnih športnih dogodkov, že naslednji petek bo knežje mesto obiskala kolesarska karavana Dirke po Sloveniji, ki bo 3. etapo zaključila na Starem gradu Celje. Od 19. do 29. julija pa bo potekalo Evropsko rokometno prvenstvo za mladince do 20 let.

*foto: Edi Einspieler