Mestna občina Celje obnovila pet športnih igrišč


Na območju celjske občine so letos izvedli obnovitvena dela na petih športnih igriščih, ki se nahajajo znotraj stanovanjskih naselij.

Prenovo doživela športna igrišča na Brodarjevi ulici v mestni četrti Dolgo polje, na Goriški ulici in na Iršičevi ulici  v mestni četrti Lava, v Grudnovi ulici v Liscah, ki sodi v mestno četrte Savinja, in Na zelenici v mestni četrti Slavko Šlander.

Šlo je predvsem za obnovo golov za mali nogomet, zaščitnih ograj na igrišču, dotrajane asfaltne površine, izris črt za označevanje igrišč, namestitev novih košev za košarko in novih košev za smeti. Naložba je bila vredna 25.300 evrov z DDV.

Na  športnem igrišču na Brodarjevi ulici v mestni četrti Dolgo polje je obnovila obstoječe gole za mali nogomet, zaščitno ograjo na igrišču in namestila nov koš za košarko. Dotrajane asfaltne površine je nadomestila z novimi ter izrisala črte za označevanje igrišča za mali nogomet in košarko. Postavila je tudi dve klopi brez naslona.

Igrišče na Iršičevi ulici
Igrišče na Iršičevi ulici

Tudi na športnem igrišču na Goriški ulici v mestni četrti Lava je postavila nov koš za košarko in s črtami označila igrišči za mali nogomet in košarko.

Na igrišču na Iršičevi ulici v mestni četrti Lava je obnovila mizi za namizni tenis, na športnem igrišču v Grudnovi ulici v Liscah, ki sodi v mestno četrt Savinja, pa je postavila nov koš za košarko in izrisala črte, ki označujejo igrišči za mali  nogomet in košarko.

Lepše, bolj urejeno in varno je tudi športno igrišče Na zelenici v mestni četrti Slavko Šlander, kjer so obnovljeni goli za  mali nogomet in nosilci table za košarko. Novi sta tudi  tabli s košem za košarko. Na igrišču je izrisana tudi črta za označevanje igrišča za mali nogomet in košarko.

Denar za obnovo športnih igrišč je Mestna občina Celje zagotovila iz občinskega proračuna.