Miro Požun bo le še do konca sezone vodil celjske rokometaše


Rokometni strateg Miro Požun, ki se je na klop RK Celje Pivovarna Laško vrnil po odhodu Zvonimirja Serdarušića, bo pivovarje vodil le še do konca letošnje sezone. Kljub dogovoru z vodstvom kluba, da bo na celjski klopi ostal tudi v prihodnji sezoni, se je trener, ki je leta 2004 Celjane vodil do naslova evropskih prvakov, odločil, da z letošnjo sezono konča delo v knežjem mestu.

V pogovoru za MMC RTV je Požun povedal: “Družina je pritisnila name, da je ta služba preveč naporna zame. Poleg tega so me nekateri menjali, še preden sem lani novembra nastopil to službo. In sem razmišljal, kaj bi šele bilo v naslednji sezoni.” Krivcev za svoj odhod ni želel imenovati, je pa namignil, da gre za predstavnike sedme sile. “Gre oziroma šlo je za novinarje, ki pa so bili orodje tistih, ki so želeli moj položaj,” je povedal 67-letni trener.

Iz celjskega tabora je prišla tudi novica, da bo člansko moštvo v prihodnji sezoni okrepil levi zunanji igralec Rok Žuran, ki trenutno igra za Jeruzalem Ormož (več na spletni strani rk-celje.si)

FOTO: Miro Požun bo celjske rokometaše vodil le še do konca letošnje sezone (vir: rk-celje.si)