Mlada celjska kolesarja v Kranju zasedla oder za zmagovalce


Minuli vikend se je v Kranju odvila že 55. izvedba VN Kranja. Kolesarske dirke so se udeležili mladi člani Kolesarskega društva Knežjega mesta Celje, dva izmed njih pa sta stopila tudi na oder za zmagovalce.

Kranjski kolesarski klub je tudi letos v gorenjski prestolnici pripravil pravi kolesarski praznik. V soboto so kolesarji začeli s kriterijem po ulicah Kranja, nadaljevalo pa se je z nočnim kriterijem. V nedeljo se je odvila še najstarejša slovenska mednarodna kolesarska dirka.

Celjski kolesarji so bili na delu v soboto, ko je na krožni progi v centru mesta potekalo tekmovanje za vse kolesarske kategorije. Že peto leto zapored odkar tekmujejo na kriteriju za VN Kranja jim je uspelo stopiti na zmagovalne stopničke in to kar v dveh tekmovalnih kategorijah. Najbolje sta se odrezala Lovro Slapšak, ki je v kategoriji dečki C prišel do zmage, in Oskar Mernik, ki je med dečki A pripeljal v cilj kot tretji. Matic Guček je zasedel 15. mesto med dečki C.

Preostali kolesarji iz knežjega mesta tekmovanja niso zaključili v času zmagovalcev, saj je zaradi zelo hitre in kratke proge “kolesarska metla” izločila več kot polovico vseh tekmovalcev v vseh kategorijah. Med njimi so bili Timotej JordanAljaž Mori MežaTanay Kiar Matko in Aljaž Škornik. Tekmoval je tudi Celjan, ki je sicer član KK Kranj, Sven Mernik, ki je v kategoriji starejših mladincev zasedel 9. mesto.

Zbrane je s častnim krogom počastil tudi sedaj že upokojeni kolesar Jan Polanc.