Mlade celjske nogometašice slavile v štajerskem derbiju (foto)


Niti razmočeno travnato igrišče niti dež, ki v ponedeljek popoldan nikakor ni prenehal, nista prestrašila nogometašic ŽNK Savinja Oliva Celje, ki so se v 2. kolu enotne državne lige prvenstva do 15 let v štajerskem derbiju pomerila z dekleti ŽNK Maribor Tabor.

V težkih vremenskih razmerah so zmagale Celjanke z rezultatom 2:0.

Savinjčanke so že v uvodnim minutah prikazale precej bolj povezano igro kot v prvem krogu proti ŽNK Radlje. Lana Zala, to je bila njena prva tekma dekliškega nogometa, je po podaji Ane Lenke Bedrač Plazovnik že v 6. minuti zatresla mrežo nasprotnic, z rezultatom 1:0 pa so se dekleta, kljub nekaj priložnostim obeh ekip, razšla po prvem polčasu.

V drugem delu prvega polčasa so domačinke nadaljevale z menjavanjem igralnih mest, kot jih je zastavil trener Zvone Ćosić, in niso bile več tako nevarne za gol.

Drugi polčas so domačinke ponovno začele v nespremenjeni postavi in v 4. minuti drugega polčasa znova zadele v polno. V gneči pred vrati se je tokrat najbolje znašla Lara Bezjak, ki je vodstvo povišala na 2:0. V težkih vremenskih pogojih na igrišču, kjer se je žoga zaradi luž ustavljala tudi po svoje, sta o zmagi odločala zbranost igralk in sposobnost hitrejšega prilagajanja situaciji. V drugem polčasu so Mariborčanke, med njimi je treba izpostaviti odlično igro Angelike Rukav in Gaje Kirbiš, s streli od daleč poskušale znižati vodstvo, a jim vratarka Savinjčank  Zala Žekar tega ni dovolila. Med domačinkami je na poziciji desnega krila in vezne igralke svoje delo pohvalno opravila Tjaša Jasenc Jakop.

Svojo priložnost na tekmi je dobila tudi mlada perspektivna golmanka Rebeka Bajba Sovič iz Ponikve pri Šentjurju, ki uspešno brani v selekciji deklet do 13 let.

Marija Gvero, kapetanka ŽNK Savinja Oliva Celje, je o vtisu po prvi zmagi povedala: »Počutim se odlično. Ponosna sem na soigralke, ki so se borile na mokrem in težkim  igrišču. Slednje nas je oviralo, a smo zdržale do konca in zasluženo zmagale.«

2. kolo enotne državne lige do 15 let:

ŽNK Savinja Oliva Celje – ŽNK Maribor Tabor 2:0
Strelki: Lana Zalar (6′), Lara Bezjak (34′)

ŽNK Savinja Oliva Celje: Zala Žekar (V), Tjaša Jasenc Jakop, Lea Munda, Ela Ušen, Žana Gajšt, Lara Bezjak, Ana Lenka Bedrač Plazovnik, Lana Zalar, Marija Gvero, Sara Poslek, Neža Žagar, Rebeka Bajba Sovič (V) Trener: Zvonimir Ćosić.

ŽNK Maribor Tabor: Angelika Rukav, Nia Planer, Hana Marin, Nika Kocbek, Gaja Kirbiš, Daša Kirbiš, Teja Truntič (V), Ana Marija Kršljin Stojič, Naida Hadžić, Lana Kovačević, Lana Šernek. Trener: Martin Cvetič.

ŽNK Savinja Oliva Celje vabi vsa mlada dekleta,ki se želijo pridružiti treningom dekliškega nogometa, da jih pokličete na 041 846 570.

ŽNK Savinja Celje