Mlade košarkarice iz Celja postale prvakinje mednarodne lige


Pionirke celjske Cinkarne so v Črni gori nastopile na zaključnem turnirju U15 WABA lige. Celjanke so v finalu ugnale domačo zasedbo in tako ponovile letošnji dosežek svojih vzornic iz članske ekipe.

Mlade Celjanke so se najprej v polfinalu pomerile s hrvaškimi prvakinjami iz Zagreba. Zagrebčanke so brez večjih težav odpravile s 85:66. Najbolj strelsko razpoloženi sta bili Nika Blagus (22) in Tara Jazbec (19). Cinkarna se je tako uvrstila v finale mednarodne lige, kjer so jim nasproti stale košarkarice iz Črne gore.

Sea Stars : Cinkarna Celja 65:79 (14:22, 10:16, 19:21, 22:20)

Strelke Celja: Jazbec 20, Blagus 18, Ocvirk in Simič 14, Modrič 12, Abbas 1

Košarkarice iz knežjega mesta so bile prepričljive tudi na finalnem dejanju zaključnega turnirja. Domačo zasedbo so ugnale s 65:79, s tem pa so postale prvakinje mednarodne lige WABA.

Nagrada za najboljšo igralko in najboljšo strelko turnirja je pripadla Niki Blagus, ki je bila ob Eli Modrič (najboljši skakalki turnirja) izbrana tudi v najboljšo peterko zaključnega turnirja. Nika Ocvirk je bila najboljša podajalka turnirja in najboljša strelka rednega dela lige.

Izjava trenerja Urbana Polutnika po osvojitvi naslova prvakinj:

Zasedba Cinkarne U15 na zaključnem turnirju lige WABA: Iva Simič, Nika Ocvirk, Ela Modrič, Tara Jazbec, Nika Blagus, Brina Kidrič, Lana Humski, Lenka Tošić, Nina Josipović, Hana Abbas, Manca Sitar in Živa Gril.