Mlade Slovenke na krilih Azre Zulić do zmage na prvi tekmi evropskega prvenstva


V litvanski Klaipedi se je pričelo evropsko rokometno prvenstvo za dekleta do 19 let. Slovenke, kjer nastopata tudi dve članici celjskega moštva, so se za začetek turnirja pomerile z gostiteljicami.

Azra Zulić in Lara Bukovec; foto: EHF

Lara Bukovec in Azra Zulić sta rokometašici, ki v mladi slovenski izbrani vrsti zastopata celjske barve. Na prvi tekmi skupinskega dela, ko so Slovenke merile moči z Litvo, je Azri pripadla tudi vloga kapetanke. Slednja jo je več kot upravičila, dosegla je namreč kar enajst zadetkov, ob tem pa dodala še devet asistenc. Svoje je prispevala tudi Lara, ki je trikrat premagala domače čuvajke mreže.

Azra je po zmagi nad reprezentanco Litve za Celje.info strnila svoje misli o samem srečanju: ”V tekmo smo vstopile s preveliko željo po uspehu, kar nas je na uvodu postavilo v nekakšen krč. Potem smo se vendarle uspele sprostiti, to pa nas je popeljalo do zaslužene zmage. Igrale smo povezano kot ekipa, dihale smo ena za drugo, zato smo še toliko bolj zadovoljne z zmago nad Litvankami. S tem smo dosegle prvi zastavljeni cilj, in sicer premagati domačo izbrano vrsto.”

Ob tem se je dotaknila tudi nadaljevanja prvenstva: ”Že dan po prvi odigrani tekmi, nas čaka nov tekmec, in sicer ekipa Bosne in Hercegovine, kjer bomo znova ciljale na zmago.”

Slovenija si je že v prvem polčasu priigrala ključno prednost (18:12), ki jo je nato uspešno zadržala do konca srečanja. Zasedbo gostiteljic so na koncu slovenske rokometašice premagale s 35:31. Ob Baltskem morju se bodo Slovenke v skupini B pomerile še z Bosno in Hercegovino ter Estonijo in se skušale kot ena izmed prvih dveh reprezentanc uvrstiti v polfinale prvenstva.

Standings provided by Sofascore