Mlade slovenske rokometašice s tremi porazi zaključile prvi del evropskega prvenstva v Celju


V nedeljo se je s tekmami tretjerga kroga evropskega prvenstva za ženske do 19 let v dvoranah Golovec in Zlatorog končal skupinski del turnirja.

Slovenke so izgubile vse tri tekme skupinskega dela in se bodo v nadaljevanju tekmovanja borile za uvrstitev od 9. do 16. mesta.

Mlade slovenske rokometašice so v skupinskem delu rokometnega EP do 19 let v Celju odigrale tri tekme in vse izgubile. V prvem krogu so jih visoko, z 31:17 premagale Danke. V drugem krogu so jih s petimi goli razlike premagale Nemke, bilo je 29:24, v tretjem krogu skupinskega dela, pa so izgubile še proti Švicarkam z 36:22.

Slovenskam se tako ni uspelo uvrstiti med ekipe, ki se bodo v nadaljevanju tekmovanja borile za naslov prvakinj in bodo igrale le za uvrstitev od 9. do 16. mesta. V drugem delu se bodo v skupini na igrišču pomerile zgolj s Slovakinjami, proti Portugalski pa so zmago že dosegle za zeleno mizo, saj ima portugalska ekipa težave z okužbami z novim koronavirusom. Nato sledi še tekma za končno uvrstitev.

V skupini za prvaka se bodo pomerile ekipe Nemčije, Švedske, Danske, Rusije, Francije, Madžarske, Hrvaške in Romunije. Čaka nas torej še obilica kakovostnih in napetih obračunov. Razpored preostalih tekem evropskega prvenstva za ženske do 19 let v Celju najdete tukaj.

foto: w19ehfeuro.com