Mladi Celjani na mednarodnem turnirju tudi do remija s slovitim Arsenalom (foto)


V minulem mesecu se je v treh različnih terminih odvil mednarodni nogometni turnir za selekcije od U8 do U13. Potekal je na Hrvaškem v Umagu, udeležile pa so se ga tudi mlajše selekcije Celja in celjskega Šampiona, ki so moči merile z nekaterimi največjimi klubi, kot so Arsenal, Barcelona, Milan in Juventus. 

Selekcija U13
Celje : Arsenal; foto: B4 Slovenia/Facebook

Celjani so premagali ljubljansko Olimpijo, Tabor iz Maribora in madžarski Meszoly Focisuli, remizirali so z londonskim Arsenalom in izgubili proti Triglavu iz Kranja, s čimer so skupinski del zaključili na 2. mestu, zgolj točko za velikanom iz Londona. Osmina finala jim je naklonila izredno težkega tekmeca, in sicer Milan, ki jih je izločil. Sledil je še poraz proti Olimpiji, tako, da so turnir zaključili na 13. mestu.

Šampion je ugnal Radomlje, remiziral z avstrijskim Klagenfurtom in klonil proti Malečniku ter Juventusu. Po 4. mestu v skupinskem delu je sledila zmaga nad Jadranom iz Poreča in poraz proti Young Team iz Makedonije. Šampion je končal na 21. mestu, v finalu pa je Milan premagal Arsenal.

Selekcija U12
Celje : Crvena Zvezda; foto: B4 Slovenia/Facebook

Celjani so nastopili z dvema ekipama. Prva je izgubila proti Triglavu, Krki, Radomljam in italijanski ekipi iz Udin ter remizirala s Hajdino. Skupinski del so tako končali na zadnjem šestem mestu, nato pa izgubili še proti dvema ekipama iz Kranja, Zarico in Savo ter turnir končali na 33. mestu. Druga ekipa je premagala ljubljanski Slovan in Zarico, remizirala z mariborskim Taborom in klonila proti Crveni Zvezdi ter ekipi iz Benetk. Nato so premagali Krko in izgubili proti Brinje Grosuplje ter osvojili 21. mesto.

Šampion Celje je premagal kranjsko Savo, remiziral z Rudarjem iz Velenja in izgubil proti italijanski Liventini, madžarskemu MTK Budapest ter Olimpiji. Sledila sta še poraza proti Slovenj Gradcu in Hajdini, kar jih je privedlo do 33. mesta. Tudi v tej selekciji je slavil Milan, ko je v finalu premagal ljubljansko Olimpijo.

Selekcija U11
Celje : Juventus; foto: B4 Slovenia/Facebook

Tako Celje kot tudi Šampion sta nastopila z dvema ekipama. Ekipa Celja je premagala Savo in Slovan, izgubili pa so proti Jurovskemu Dolu, Radencom, češki ekipi Slovačko, Novemu Sadu, Kočevju, Olimpiji ter Grosuplju in tako zasedli 49. mesto. Druga ekipa Celja je prišla do zmage nad Brinje Grosupljem, Slovanom, Krko, Zarico, Slovačkim in Olimpijo, klonili pa so proti Juventusu, Fužinarju ter Rudarju iz Trbovelj. Zasedli so 17. mesto.

Šampion beli so ugnali Sežano, Triglav, Gorico, Dob in Ilirsko Bistrico, izgubili pa proti Slivnici, Bravu, Crveni Zvezdi ter Domžalam, kar jih je privedlo do 21. mesta. Šampion modri so slavili proti Bledu, klonili pa proti Ilirski Bistrici, Bravu, Domžalam, Mariboru, Umagu, Elektri iz Avstrije, Sežani in velenjskemu Rudarju. Uvrstili so se na 49. mesto. Finale med Crveno Zvezdo in Bravom je pripadlo Beograjčanom.

Selekcija U10

Tudi v tem primeru sta oba celjska kluba nastopila z dvema ekipama. Prva ekipa Celja je ugnala Ihan, Slovan, Sežano, ekipo iz Gradca, Olimpijo in Šobec Lesce, premoč pa so morali priznati Poreču ter Milanu (17. mesto). Druga ekipa je premagala Zarico, remizirala z Muro in Bistrico, izgubila pa proti Domžalam, Nogometni šoli Marinka Galiča, Pohorju ter Crveni Zvezdi (41. mesto).

Šampion Celje : Gorica; foto: B4 Slovenia/Facebook

Ekipa Šampiona je izgubila proti Šenčurju, ekipi MTK iz Budimpešte, Krki, mariborskemu Taboru, Umagu, Slovanu, Triglavu in ljubljanski Olimpiji ter tako zasedla 49. mesto. Druga ekipa je premagala Zarico in Dravinjo, porazili pa so jih nogometaši Gorice, Meszolyja, Red Bull Salzburga ter Domžal (29. mesto). V italijanskem finalu je Milan premagal Juventus.

Selekcija U9

Šampion beli so klonili proti Brinje Grosuplje, Sežani, Muri, Milanu, Ormožu in Domžalam, premagali pa so Radomlje ter nogometno šolo Marinka Galiča. Šampion modri so ugnali Domžale, remizirali s Savo in Umagom, izgubili pa z Radomljani, Muro, Krko ter ekipo iz Gradca (45. mesto).

Šampion Celje : Domžale; foto: B4 Slovenia/Facebook

Celje modri so premagali Brinje Grosuplje in Ormož, remizirali z Malečnikom, izgubili pa proti Bledu, Domžalam, Radničkemu iz Županje, dunajski Elektri, Nogometni šoli Marinka Galiča ter madžarskemu Egerju. Celje beli so slavili proti Veržeju in Bravu, remizirali s Primorjem, Olimpijo ter velenjskim Rudarjem, klonili pa proti Mariboru, Triglavu, Umagu in Juventusu (37. mesto).

Selekcija U8
Celje : Barcelona; foto: B4 Slovenia/Facebook

Celje modri so ugnali Domžale in Krko, klonili pa so proti Savi, Elektri, Rudarju iz Trbovelj, Barceloni ter Bravu (37. mesto). Celje beli so premagali Triglav, Umag, Svobodo Kisovec in Domžale, izgubili pa proti bolgarski ekipi, Muri ter Lumnu iz Varaždina (13. mesto).

Šampion modri so izgubili proti Pohorju, Krki, Bravu, MTK Budimpešta, Domžalam, Brinje Grosuplju in ekipi iz bolgarske Sofije (45. mesto). Šampion beli so slavili proti Petroviji, Rudarju iz Velenja, Istri in beograjski ekipi Atacante, izgubili pa so proti Muri, Ihanu ter Bolgarom (13. mesto). Finale med Juventusu in Milanom je pripadlo črno-belim.