Mladi Celjani prepričljivo do lovorik, članski kolegi izgubili v Prlekiji


Mladinci Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško so sinoči z zmago nad zasedbo iz Kopra zaključili sezono in se veselili naslova državnih prvakov. Dan prej so naslov prvakov potrdili tudi kadeti.

Mladinci so v 22 tekmah zmagali 18-krat in dvakrat igrali neodločeno ter imeli pred drugouvrščeno ekipo iz Velenja, ki ima tekmo manj, zajetno prednost devetih točk.

Uradna slika celjskih mladincev 2023/24; vir foto: RKCPL

Varovanci trenerja Sebastjana Oblaka so Koprčane v Zlatorogu ugnali z 32:27, po prvem polčasu pa so vodili za 8 golov, saj je bilo 22:14.

Na seznamu igralcev so bili vratarji Jan Češek 8 (obramb), Ian Mesarec 1, Jakob Aljaž Primožič 1 ter igralci Aljuš Anžič 10 (golov), Žiga Belej 5,Žan Korže Lesjak 4, Tio Malović 3, Omar Ajšić 3, Luka Kačičnik 2,Ali El Ghannam Ernecl 2, Maj Jelen 2,Žiga Grabar 1, Bor Bradeško, Jurij Lovšin, Nejc Košec in Žan Vujičić.

Do lovorike tudi kadeti
Celjski kadeti; vir foto: RKCPL

Kadeti so bili v soboto za 13 golov boljši od vrstnikov iz Ivančne Gorice in si predčasno zagotovili naslov državnih prvakov.

Celje Pivovarna Laško : SVIŠ Ivančna Gorica 42:29 (20:10)

RK Celje Pivovarna Laško: Kukovič (5 obramb), Bevc (3 obrambe), Peterlin, Anžič 4, Murko 1, Planteu 8 (1), Kovač 8, Dremšak 5, Kovač, Grabar 3, Jezernik 3, Ajšić, Jeršič 1, Bradeško 5, Vozelj 4.

V soboto varovance Petra Novaka čaka tekma v Šmartnem pri Litiji.

Po reprezentančnem premoru člani znova klonili
Utrinek iz Ormoža; vir foto: RKCPL

Po štirih tednih se je s predzadnjim kolom nadaljevalo člansko državno prvenstvo. Celjani so gostovali pri petouvrščeni ekipi lige, sami pa držijo tretje in so želeli popraviti vtis po porazu s Slovanom v Štorah. V tekmi, ki je ponudila številne preobrate, jim to ni uspelo, saj so se na koncu veselili Ormožani.

Jeruzalem Ormož : Celje Pivovarna Laško 27:26 (17:15)

RK Celje Pivovarna Laško: Zaponšek 6 obr., Gaberšek 2 obr.; Jelen, Perić, Marguč 8, Mazej, Cokan 4, Ćirović 3, Antonijević 3, Janc 1, Milićević 1, Marić 3, Malović, Žabić I. 1, Korže Lesjak, Rakita 2. Trener: Klemen Luzar

7m: 2/6, izključitve: 8 min