Mladi celjski atleti so na državnem prvenstvu dosegli nekaj odličnih rezultatov


V soboto se je otvorila sezona dvoranskih državnih prvenstev. Prvo v letu 2023 se je odvilo v Olimpijskem centru Novo mesto, kjer je potekalo prvenstvo za mlajše mladince in mladinke. Tam so bili prisotni tudi celjski atleti Atletskega društva Kladivar, ki so dosegli nekaj odličnih rezultatov.

Tia Tanja Živko je v novo leto prenesla dobro formo iz lanske sezone in suvereno slavila v teku na 1500 m. Mlajše mladinke AD Kladivar, v zasedbi Iva Kenda, Nina Radišek, Lara E. Petek in Daša Lenko, so v štafeti 4 x 200 m osvojile 2. mesto.

Vsestranska Daša Lenko je medaljo osvojila še v skoku višino, kjer je bila bronasta, v skoku v daljino pa se je uvrstila na 9. mesto. Prav tako je 9. mesto zasedel tudi Urban Velepec, ki pa je tekmoval v skoku s palico, medtem, ko je bil njegov sotekmovalec Klemen Hudej na koncu na 5. mestu. Tjan G. Kranjčec je bil v skoku v daljino uvrščen na 7. mesto.

Mlajši mladinci so se v štafeti 4 x 200 m uvrstili na 7. mesto (Okovič, Cizej, Gorenak, Topić). V teku na 60 m je Iva Kenda zasedla 5. mesto, Nina Radišek 9. in Lara E. Petek 14. mesto. V teku na 200 m je Jaša Okovič zasedel 13. mesto, Živa Slapšak je bila v teku na 800 m 8., Nela Rozman pa je v cilj pritekla na 12. mestu.

Simon Valant, foto: AD Kladivar