Mladi celjski kolesarji na pripravah v Istri. Skočili tudi v morje (foto)


Kolesarstvo je v Sloveniji, odkar imamo ase svetovnega formata, kot so Primož Roglič, Tadej Pogačar in Matej Mohorič, sila popularen šport.

Od leta 2019 v Celju deluje mlada amaterska cestna kolesarska ekipa z imenom Kolesarsko društvo knežjega mesta Celje.

Več o njih v okvirčku, zdaj pa k njihovem najbolj svežem projektu v pripravah na novo sezono.

Z njihovimi mladimi kolesarji  – mladinci so namreč bili med zimskimi počitnicami prvič na kolesarskih pripravah v Istri. “Fantje so pridno nabirali kilometre, se po treningu učili pravilno vzdrževati in čistiti kolesa, nato pa uživali ob druženju,” na FB profilu opisujejo aktivnosti.

Preko videokonference jih je nagovoril tudi športni direktor Tone Tiselj in jim podal nekaj zanimivih in poučnih motivacijskih tem kako uspešno trenirati, premagovati vzpone in padce v športu, predvsem pa ob tem tudi uživati.

Kot še dodajajo v klubu, so kljub slabi vremenski napovedi fantje dneve maksimalno izkoristili za trening in uživali v druženju na in po treningu. Najbolj pogumni so zadnji dan preizkusili tudi temperaturo morja.

Nekaj foto utrinkov si oglejte spodaj, za več pa obiščite FB stran Kolesarskega društva knežjega mesta Celje.

Kolesarsko društvo knežjega mesta Celje je mlada amaterska cestna kolesarska ekipa, ustanovljena v letu 2019. Temelji na mladih kolesarjih v starostnem obdobju od 10 do 18 let.

Prvenstveno se ukvarjajo z cestnim kolesarstvom, pridružena pa je tudi tekmovalna Mtb sekcija in Bmx & pump-track tekmovalci.

V vseh disciplinah so na tekmovanjih že posegli po najvišjih mestih. V cestnem kolesarstvu pa so njihovi tekmovalci že osvojili tudi več naslovov državnih prvakov.