Mladi celjski kolesarji nastopili na pokalu Mateja Mohoriča, eden tekmoval tudi v Italiji


Celjski kolesar, sicer član Kolesarskega društva Knežjega mesta Celje, je nedolgo nazaj v Italiji nastopil na dirki, kjer je moral premagati izredno selektivno traso dolgo 80 kilometrov. Na pokalu Mateja Mohoriča pa so nastopili mladi člani kluba.

Čez vikend je kolesar celjskega kolesarskega društva Sven Mernik pod okvirom KK Kranj nastopil na dirki GP Maggio Fiaschettano v Italiji, ki je namenjena starejšim mladincem.

Med skoraj stotimi kolesarji se je pomeril na 80 kilometrov dolgi izredno selektivni trasi. Za konkurenco je imel večinoma italijanske kolesarje, nastopili pa so tudi Slovenci iz kolesarskih klubov Kranj, Adria mobil in Ptuj. Sven je dirko odvozil dobro, nekaj krogov v pobegu, vendar so bili še pred ciljem ujeti. Na koncu je v sprintu glavnine zasedel solidno 14. mesto. Zaradi težavnosti trase je tekmovanje končalo le 24. kolesarjev.

Sven med dirko; vir foto: FB/Kolesarsko društvo Knežjega mesta Celje
Mladi kolesarji nastopili tudi na pokalu Mateja Mohoriča

Prav tako pa so pred nekaj dnevi celjski kolesarji tekmovali na pokalu Mateja Mohoriča, ki je štel tudi za državno prvenstvo v kategorijah dečkov in deklic za leto 2023. Tam so nastopili večinoma novinci celjskega kolesarskega društva in sicer Matic Guček, Timotej Jordan, Aljaž Meža Mori, Tanay Kiar Matko, Mai Kodrun ter Jan Jager.

Najboljše se je odrezal Oskar Mernik, ki je bil vseskozi zelo aktiven in je poskušal s pobegom. V zaključnem sprintu glavnine ni našel najbolj idealne linije in je na koncu kljub vsemu osvojil solidno 9. mesto. Vsi ostali so odvozili pričakovano dobro po svojih zmožnostih, manjši zaplet in padec je izkusil le Jan.