Mladi celjski plavalci uspešni na državnem prvenstvu


Minuli vikend je v Kopru potekalo državno prvenstvo za mlajše ter starejše dečke in deklice. Udeležili so se ga tudi plavalci društva vodnih športov Posejdon Celje v zastopstvu petih mlajših dečkov, ene mlajše deklice ter štirih starejših dečkov.

Od posejdonovcev se je na stopničke uspelo zavihteti edini mlajša deklice Eli Žagar, ki je osvajila bronasto medaljo na 50 m hrbtno ter s tem potrdila dobro pripravljenost, ki sta jo dosegli skupaj s trenerko Heleno Dolšak. Ela je bila tudi v ostalih disciplinah uvrščena med 10 najboljših plavalk, tako da je med vsemi plavalci Posejdona dosegla točkovno najboljši rezultat, in sicer 350 točk. Njen procentualni napredek vseh disciplin je 120 %.

Dobro so nastopili tudi mlajši dečki, saj so v skoraj vseh disciplinah izboljšali osebne rekorde. Najboljši je bil Maksim Luskar s sedmimi osebnimi rekordi, Miha Polutnik jih je dosegel šest, Aidan Ermenc in Leon Matko Marcius pet. Največje presenečenje državnega prvenstva je bil Maj Ramšak, ki je po enem letu treniranja plavanja izredno dobro nastopil v disciplinah 50 m prosto in 50 m prsno. Med mlajšim letnikom mlajših dečkov je dosegel 7. mesto.

Med dečki je blestel Matic Vračun z 12. mestom na 100 m hrbtno in 16. na 200 m hrbtno. Največjo procentualno izboljšavo je dosegel na 100 m prosto (12,54 %). To je bil tudi točkovno največ vreden rezultat posejdonovih dečkov (378 točk).

Tudi ostali dečki Grobelnik Tilen, Kiker Jan in Dementii Savchik so borbeno odtekmovali svoje discipline in odplavali 15 osebnih rekordov od 17 disciplin.

foto: PK Posejdon