Mladi celjski tekač, ki že sedaj zmaguje v članski konkurenci


Mladi celjski tekač, član AD Kladivar Celje, Vid Botolin je star komaj 16 let in trenutno tekmuje še v kategoriji mlajših mladincev, vendar je na nedavnem Prvenstvu Slovenije v krosu na kratki trikilometrski progi ugnal tudi vse članske tekmovalce in še enkrat dokazal, da gre za izjemno obetavnega tekača.

Prvič je nase opozoril že pozimi, ko je na Prvenstvu Slovenije v dvorani postavil nov državni rekord v teku na 3000 metrov (8:37,06).

vid-botolin-1Kot je nedavno za spletni portal Atletske zveze Slovenije povedal Vid Botolin, ki ga trenira nekdanji atlet Romeo Živko, je bila zmaga v absolutni konkurenci prvenstva, torej da premagam tudi vse starejše tekmovalce na prvenstvu v krosu njegov cilj, ki ga je uspel izpolniti.

Botolin se je z atletiko sicer začel ukvarjati že pri petih letih. “Na začetku je bilo vse bolj kot ne igra. Tri leta sem treniral tudi košarko, v sedmem razredu osnovne šole pa sem začel s treningi pri Romeu in Anici Živko in to je trenutek, ko lahko rečem, da sem resno začel trenirati tek na srednje proge,” je za portal AZS povedal 16-letni Vid, ki obiskuje drugi letnik I. Gimnazije v Celju in za zdaj brez težav usklajuje šolo s športom.

Glavni cilj je OFEM

Letos julija bo Baku gostil Olimpijski festival evropske mladine in ravno to tekmovanje si je Vid Botolin zadal za glavni cilj sezone. “Rad bi čim prej postavil normo za to tekmovanje v teku na 1500 in 3000 metrov, tam pa bom nastopil v daljši disciplini, kjer bi rad posegel po čim višjih mestih,” je v intervjuju še dodal mladi atlet.

P. K. (AZS)