Mladi Slovenci prvenstvo v Celju odprli z zmago nad Izraelom


V Celju in Laškem se je v sredo pričelo 14. evropsko prvenstvo za rokometaše do 20 let. Slovenska reprezentanca, ki moči meri v skupini E, je s svojim nastopom pričela v dvorani Golovec z zmago nad Izraelom (33:31). Z devetimi zadetki je bil najbolj razpoložen Celjan Mai Marguč.

Slovenska zasedba, v kateri je kar osem rokometašev celjskega rokometnega kluba, si je do odmora priigrala štiri gole prednosti (19:15), toda Izraelci so sedem minut pred koncem tekme spisali preobrat in povedli za dva zadetka (26:28).

Vendarle pa so bili mladi Slovenci, ki jih vodi celjski trener Klemen Luzar, v zaključku tekme bolj zbrani od nasprotnika, s čimer so prišli do prvih dveh točk (33:31).

Najbolj razpoložen je bil celjski igralec Mai Marguč, ki je dosegel devet zadetkov, osem pa jih je dodal rokometaš Krke Nace Zajc.

Atraktiven zadetek Marguča:

Poleg Marguča so med reprezentanti iz celjskih vrst še Lucijan Korošec (3 goli), Žan Korže Lesjak (1 gol), Žiga Belej (1 gol), Maj Jelen (1 gol), Luka Kačičnik, Tio Malovič in vratar Ian Mesarec (1 obramba).

Po Izraelu se bodo Slovenci pomerili še z Italijani (četrtek ob 19.00) in Danci (sobota ob 19.00). V prvem krogu je Danska visoko odpravila Italijo (38:21).

Celje sicer v zadnjih sedmih letih že šestič gosti eno izmed največjih tekmovanj za mlajše starostne kategorije.

Standings provided by Sofascore