Na altletskem mitingu v Celju blestela Martina Ratej, udeležba in rezultati skromni


Na štadionu celjskega atletskega kluba Kladivar je včeraj potekal mednarodni atletski miting za veliko nagrado Vzajemne. Ob povprečni udeležbi (od 12 slovenskih olimpijcev sta nastopili le obe domači atletinji) in ne preveč impresivnih rezultatih, je z metom kopja preko 60 metrov iz povprečja izstopila le Martina Ratej. Članica domačega kluba je s 60,55 metra krepko izboljšala znamko, ki jo je pred dnevi dosegla na mitingu v Berlinu, ko je vrgla kopje nekaj čez 56 metrov.

Med ostalimi atleti velja omeniti drugo celjsko olimpijko Marino Tomič, ki je v teku na 100m z ovirami –  memorialni disciplini Fedorja Gradišnika – s 13,26 za stotinko sekunde zaostala za prvo uvrščeno Italijanko Veronico Borsi.

Moško čast atletov celjskega Kladivarja sta z uvrstitvijo med tri obranila Robert  Renner v skoku s pacilo ( 3. mesto s 5,50) in Tomaž Selčan pri metu kladiva (3. mesto z 49,40).

V prestižni disciplini teka na 100m je pri moških s 10:46 slavil Rion Pierre iz Velike Britanije, drugo mesto pa je z 10:76 pripadlo Janu Žumru iz ljubljanskega atletskega društva MASS. Med dekleti je bila z 11:76 najhitrejša Britanka Margeret Adeoyo, pred Aljo Sitar (Domžale, 11,88).

Oglejte si ostale rezultate mednarodnega atletskega mitinga v Celju (klik).