Na Celjski koči se je odvil prvi mednarodni smučarski Pokal mesta Celje


Minuli vikend sta se na Celjski koči prvič v zgodovini odvijali mednarodni FIS slalom tekmi za Pokal mesta Celje.

Žreb štartnih številk, ki so se ga udeležili trenerji kar 20 držav, so člani Smučarskega kluba Celja izvedli v petek v prostorih Starega gradu Celje. Žrebu in kasnejšemu druženju na gradu sta se priključila tudi trenutno najuspešnejši član celjskega kluba Martin Čater ter njegov trener Gregor Koštomaj, prav tako član SK Celje.

Sobotne in nedeljske tekme se je skupno udeležilo okoli 120 tekmovalcev iz 20 različnih držav. V soboto je bil med moško konkurenco najboljši slovenski tekmovalec Klemen Kosi, med ženskami pa Slovakinja Sophia Polak. V nedeljo je na najvišjo stopničko stopil Američan Rowen Ainslie, pri ženskah pa Slovakinja Zuzana Jakubcova.

Hkrati je na Celjski koči potekal tudi slovenski Neo pokal v kategoriji do 18 let, ki ga je v soboto osvojila Ana Merc iz ASK Fužinar, v nedeljo pa Lana Pušnik, članica Smučarskega kluba Celje. V moškem delu je obe tekmi Neo pokala dobil Miha Oserban iz Črne na Koroškem, v nedeljo pa je drugo mesto osvojil Alen Hriberšek, prav tako član Smučarskega kluba Celje. Uradne podelitve se je po sobotni tekmi udeležil tudi župan Mestne občine Celje Matija Kovač, ki je vse zbrane nagovoril in tudi podelil pokale najboljšim.

Maruša Fras Vengušt, predsednica Smučarskega kluba Celje, je po uspešno izvedenem vikendu dejala:

”V Smučarskem klubu Celje bi se ob tej priložnosti radi zahvalili Mestni Občini Celje, podjetju ZPO, Zavodu Celeia ter hotelu Celjska koča za vso podporo ter pomoč pri izvedbi tekem. Prav tako gre zahvala vsem sponzorjem, delavcem in ostalim podpornikom, ki so tako ali drugače pripomogli, da smo lahko izpeljali dve vrhunski mednarodni tekmi. Ponosni smo na naše mesto Celje in verjamemo, da lahko Pokal mesta Celje postane tradicionalna mestna tekma mednarodne razsežnosti.”

Simon Valant, foto: Smučarski klub Celje/Facebook, Ana Šegota