Na celjsko klop naj bi sedel Albert Riera


Pri celjskem nogometnem klubu se tik pred začetkom tekmovalne sezone obeta sprememba na trenerskem položaju. V knežje mesto naj bi namreč prišel španski strateg, ki je v lanski sezoni z Ljubljančani osvojil dvojno krono. 

Celjani so se po remiju na generalki pred začetkom državnega prvenstva proti turškemu Trabzonsporju razšli s trenerjem Romanom Pilipčukom. Razlog za njegov odhod naj bi tičal predvsem v skrhanih odnosih v garderobi, zato so bili vodilni možje celjskega prvoligaša primorani v zamenjavo.

Ukrajinec je bil trener Celja eno leto, ob tem pa je na 39 tekmah zbral 21 zmag, 10 remijev in 8 porazov. V prvenstvu je zasedel drugo mesto, od pokalnega tekmovanja pa se je z ekipo poslovil v četrtfinalu, prav proti četi Alberta Riere.

Bolj kot odhod ukrajinskega trenerja je seveda presenetilo dejstvo, da naj bi, po poročanju Ekipe24, njegov naslednik postal nekdanji trener Olimpije. Španec je v lanski sezoni z zmaji povsem nadvladal slovenski nogomet, ko je brez večjih težav osvojil državno prvenstvo in pokal.

V svoji igralski karieri je nastopal za Mallorco, Bordeaux, Espanyol, Manchester City, Liverpool, Olympiacos, Galatasaray, Watford, Udinese, Zavrč in Koper. Pred prihodom v slovensko prestolnico pa je deloval še kot pomočnik trenerja pri turškemu velikanu.