Na Dobrni se kalijo bodoči olimpijci v turnem smučanju


Minulo nedeljo so se na državnem prvenstvu na Zelenici zbrali najboljši slovenski turni smučarji. Nastopali so v štirih tekmovalnih kategorijah ter eni rekreativni.

Odlično so se odrezali tudi turni smučarji TSK LiMa Dobrna. Osvojili so dva naslova državnih prvakov, ter še štiri uvrstitve na stopničke.

Julija lani je Mednarodni olimpijski komite odločil, da bo turno smučanje prvič na programu zimskih olimpijskih iger leta 2026 v Milanu in Cortini.

Na razgibani trasi na Zelenici so se minulo nedeljo pomerili najboljši slovenski turni smučarji. Odlično so nastopali tudi turni smučarji z Dobrne, ki so osvojili kar šest stopničk, od tega dva naslova državnega prvaka. Državna prvakinja med članicami je postala Karmen Klančnik Pobežin, v kategoriji mladincev pa Maj Pritržnik. Pri mladincih je v številčni konkurenci klub z Dobrne sicer slavil kar trojno zmago. Drugi je bil namreč Majev brat Jon Pritržnik, tretji pa tekmovalec iz Bosne in Hercegovine Hari Boro, ki je na tekmovanju zastopal njihov klub. Poleg tega je tretje mesto v ženski članski konkurenci osvojila Špela Zupan. Tudi v kategoriji rekreativcev je klub z Dobrne posegel po najvišjih mestih. Podprvak je namreč postal Janez Pobežin.

Izpostaviti velja še nastop mladinca Klemna Španringa, ki se odločil pomeriti v članski konkurenci in osvojil odlično 4. mesto. Tudi ostali turni smučarji z Dobrne so dosegli vidne uvrstitve. Podrobne rezultate tekmovanja najdete TUKAJ.

Na naslednjih zimskih olimpijskih igrah v Milanu in Cortini leta 2026, ko bo prvič v zgodovini zimskih olimpijskih iger na sporedu tudi tekmovanje v turnem smučanju, se torej obeta tudi zastopstvo športnikov s Celjskega.

B.S.